MuM Hírek  |  Szoftverek  |  Autodesk árak  |  MuM árak

Korábbi Autodesk hírek

Bim 360 Glue névváltozás (2019.06.07)

BIM 360 Coordinate néven lehet megtalalálni a korábbi BIM 360 Glue programot 2019 június 7-től. A változás csak a szolgáltatás nevét érinti, képessége és a bérleti konstrukciója változatlan marad.
A BIM 360 Coordinate bérlet képességei:

 • Modell koordináció, dokumentum kezelés BIM 360 platformon keresztül
 • BIM 360 Glue (klasszikus)
 • BIM 360 Layout iOS app
 • Hozzáférés a Navisworks és Point Layout-hozSzükségszerű biztonsági frissítés Autodesk 2014-2017 verziókhoz (2019.05.21)

A Transport Layer Security (TLS) 1.0 / 1.1 sebezhető bizonyos adatforgalomra irányuló támadások esetén. Az ipari gyakorlatnak megfelelően a biztonság és az integritás megőrzése érdekében az Autodesk Identity szolgáltatása (TLS) 1.2-re tér át 2019. augusztus 3-tól, mellyel egyidőben a TLS 1.0 és a TLS 1.1 támogatása megszűnik.

Az áttérés a 2014 és 2017 közötti verziót használó bérleti konstrukcióval rendelkező, valamint a Revit felhő alapú szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfeleket érinti. Nem érintettek az örökös licenccel és/vagy többfelhasználós licenccel, illetve újabb programverziókkal rendelkező ügyfelek.

A probléma elkerülésének legegyszerűbb módja az újabb verzió használatára történő áttérés.
Amennyiben ez nem megoldható, úgy az Autodesk ügyfelei számára az Autodesk Account keretében a Termékfrissítések szekcióban elérhetővé teszi az adott termékhez letölthető és telepítendő Security Fix kiegészítést. A fentieket legkésőbb 2019. augusztus 3-ig ajánlott elvégezni, mert ezt követően a szoftver megszakíthatja a kiszolgálóhoz való hozzáférést és a csatlakozást.


Az érintett - bérleti konstrukcióban használt - Autodesk szoftverek listája »
valamint a Revit és a hozzá tartozó Personal Accelerator verziók listája »

A frissítés lépései

 • Lépjünk be Autodesk Account-ba.
 • A belépés után a nevünk mellett felül válasszuk a "Termékek letöltése és kezelése" linket.
 • Kattintsunk a balmenüben a "Termékek és szolgáltatások keresése", majd a "Termékfrissítések" menüpontra.
 • Keressük meg a kívánt terméket, majd a 'TerméknévVerziószám "Security Fix"' bejegyzés mellet kattintsunk a "Letöltés" gombra.
 • Miután befejeződött a letöltés indítsuk el telepítést.


Újabb program került az Autodesk Terméktervezési gyűjteményébe (2019.03.25)

Változatlan ár mellett 2019. márciusában újabb programmal egészült ki az így is számos szoftvert tartalmazó Terméktervezési gyűjtemény.

Az Autodesk folyamatosan bővíti a programcsomagok gazdag kínálatát, most az Inventor Tolerance Analysis szoftver került a Terméktervezési gyűjteménybe. Az Inventor Tolerance Analysis egy önálló szoftver, de csak a programcsomag részeként érhető el.

Az Inventor Tolerance Analysis egy egydimenziós tűréselemző eszköz, amely az alkatrészek tűrésláncolatát egyetlen lineáris irányban jelzi. Az elemzés lehetővé teszi, hogy meghatározzuk, hogy a szerelvények alkatrészei megfelelnek-e a kumulatív résztűrések alapján a mechanikai illeszkedésnek és a teljesítménykövetelményeknek.

Terméktervezési gyűjtemény »Változások az Autodesk bérleti konstrukcióknál (2019.02.26)

2019. március 27-től az Autodesk bérleti konstrukciók esetén az alábbi változások lépnek életbe.

 • Az új és a meghosszabbítandó bérletek ára átlagosan 2,5%-kal emelkedik.
 • A többfelhasználós iparági gyűjtemények új és a meghosszabbítandó bérleti ára hozzávetőleg 10%-kal emelkedik.
 • Az áremelkedés korábban szoftverkövetésről bérletre frissítő ügyfeleket nem érinti.
 • Megszűnik a 2 éves bérleti kontstrukció vásárlásának lehetősége. A meglévő 2 éves bérletek meghosszabbíthatók.
 • Újonnan 1 éves és 3 éves bérleti konstrukció vásárolható.


Autodesk 3 éves bérletek 10% kedvezménnyel (2019.02.07)

Az akció keretein belül az iparági gyűjtemények és számos egyéb Autodesk szoftver 3 éves bérleti konstrukciója 10%-os kedvezménnyel vásárolható. Az akció 2019. március 25-ig érvényes.

Az akció részletei:

 • Új 3 éves bérlet vásárlása vagy meglévő 3 éves bérlet újabb 3 évvel történő meghosszabbításakor vehető igénybe
 • Meglévő 3 éves bérlethez való új felhasználói példány esetén is igénybe vehető
 • Egyedi és hálózatos bérletek esetében is igénybe vehető
 • Nem vehető igénybe meglévő szoftverkövetésről bérlet konstrukcióra való frissítés esetén
 • Az akció más kedvezménnyel nem összevonható

Az akcióban részt vevő szoftverek:

* a csillaggal jelölt termékek esetén csak meglévő Autodesk bérlet megújítása lehetséges, új bérlet nem rendelhető!

Az akció 2019. március 25-ig érvényes.Terméktervezési gyűjtemény kedvezményes programmal (2018.08.10)

2019. január 18-ig Terméktervezési gyűjtemény egy éves bérlet vásárlásakor 25%-os kedvezménnyel juthat további Autodesk termékekhez.

gyűjtemény Terméktervezési gyűjtemény egy éves bérlet vásárlásakor a következő programokhoz juthat 25%-os kedvezménnyel:

 • Autodesk Vault Professional - Single User
 • Autodesk CFD Premium - Multi User
 • Autodesk VRED Design - Single User

Az akció 2019. január 18-ig érvényes és maximum 5 programot lehet vásárolni.Média gyűjtemény Arnold programmal (2018.08.10)

Média gyűjtemény vásárlásakor Arnold programot kérhet hozzá ingyenesen.

A Média gyűjtemény vásárlásakor, vagy a bérlet meghosszabbításakor maximum 5 db Arnold 5 programot lehet ingyenesen kérni. Más kedvezménnyel nem vonható össze.Újabb programok kerültek az Autodesk Építőipari gyűjteményébe (2017.09.12)

Változatlan ár mellett 2017. szeptemberében újabb programokkal egészült ki az így is sok szoftvert tartalmazó Architecture Engineering Construction Collection.

Az Autodesk folyamatosan bővíti a programcsomagok gazdag kínálatát, most 6 új szoftver került bele az Építőipari gyűjteménybe.

A következő termékekkel bővült a gazdag kínálat:
 • Advance Steel
 • Fabrication CADmep
 • Robot Structural Analysis Professional
 • Dynamo Studio
 • Revit Live
 • Structural Bridge Design

Építőipari gyűjtemény »Fontos változások az Autodesk licencpolitikájában (2017.03.21)

A közelmúltban jelentős változásokon ment keresztül az Autodesk licencpolitikája. Megszűnt a termékek frissíthetősége, megszűnt az örökös licencek vásárlásának lehetősége, ugyanakkor bevezetésre került a szoftverbérlés (előfizetés, Subscription). A korábban vásárolt örökös licencek érvényes szoftverkövetése (Maintenance Plan) továbbra is évente meghosszabbíthatók, de a 2 és 3 éves hosszabbítások lehetősége megszűnik.

Az Autodesk bejelentette, hogy a szoftverkövetések árát a következő lépésekben emelik: 2017-ben 5%-kal, 2018-ban 10%-kal, 2019-ben pedig 20%-kal.

2017 júniusától lehetőség lesz a szoftverkövetés (Maintenance Plan) alá tartozó termékeket bérletre (előfizetésre) váltani az új bérleti áraknál akár 60%-kal alacsonyabb költségen. A kedvezmény 2018-ban 5%-kal, 2019-ben pedig újabb 5%-kal csökken. Lehetőség lesz három évre zárolni a kedvezményes bérleti árat.

Minden szoftverkövetéssel (Maintenance Plan) rendelkező ügyfelet az autodesk az alábbi levélben tájékozatja, tájékoztatta:

Fontos változások

Üdvözöljük!
Röviden szeretnénk bemutatni, hogy az Autodesk milyen irányba tart - néhány változást vezetünk be a közeljövőben, amelyek hatással lesznek a Maintenance Plan követésekre -, valamint szeretnénk egy különleges ajánlatot tenni az előfizetésre való átállásra vonatkozóan, amelyet érdemes lehet megfontolnia.

Hisszük, hogy eszközeink és technológiáink az előfizetés révén használhatók ki a leginkább, ami alapvető változást jelent abban, ahogy a kibővített képességeket és az új funkciókat a kapcsolódó szolgáltatások által rendelkezésre bocsátjuk. Ez az ok, amiért arra az útra léptünk, hogy csak előfizetés-alapú ajánlatokat kínáljunk. Továbbra is komoly erőforrásokat fektetünk előfizetéses ajánlatainkba, hogy még nagyobb értéket kínálhassunk Önnek az alábbi előnyök révén:

A legújabb és legkiválóbb szoftverképességek - Azonnal, további költségek nélkül hozzáférhet az Autodesk folyamatos innovatív fejlesztéseihez, az alapvető termékek frissítéseihez, az asztali termékekhez kapcsolódó felhőszolgáltatásokhoz és egyéb képességekhez, amint ezek elérhetőekké válnak.

Hozzáférés az új iparági gyűjteményekhez - Ennek a csak előfizetők számára elérhető előnynek köszönhetően jelentős megtakarításokat érhet el, amikor több Autodesk-szoftvertermékre is szüksége van.

Új és fejlettebb támogatás - Gyorsabb válaszidőre számíthat, és akár közvetlen hívást is egyeztethet az Autodesk technikai támogató szakembereivel.

Egyszerűbb adminisztráció - Olyan eszközökhöz férhet hozzá, amelyek optimalizálják a telepítést és a szoftverek felügyeletét, ha összes Autodesk-terméket egy előfizetésben standardizálja.

Mikor megkezdtük az átállást az előfizetési modellre, egyvalami világossá vált számunkra - két üzleti modell (az előfizetés és a Maintenance Plan követés) fenntartása meglehetősen költséges dolog. A Maintenance Plan követések fenntartása esetében 2017. május 7-től a megújítási díjak 2017-ben 5%-kal, 2018-ban 10%-kal,

2019-ben pedig 20%-kal növekednek. Azt is érdemes tudnia, hogy a Maintenance Plan követések egyszerre csak egy évvel hosszabbíthatóak meg.
Most, hogy megosztottuk Önnel, milyen úton járunk, szeretnénk egy különleges ajánlattal segíteni, hogy csatlakozhasson hozzánk az előfizetések felé vezető úton - egy olyan ajánlattal, amely jutalmazza a hűségét és korábbi befektetéseinek értékét.

2017 júniusától lehetősége lesz Maintenance Plan követés alá tartozó termékeit előfizetésre váltani az új előfizetéseknél akár 60%-kal alacsonyabb költségen. A kedvezmény 2018-ban 5%-kal, 2019-ben pedig újabb 5%-kal csökken, így minél előbb vált az előfizetésre, annál kisebb költséggel jár majd - és annál többet takarít meg azokhoz képest, akik várnak az átállással, vagy úgy döntenek, hogy maradnak a Maintenance Plan követésen. Miután végrehajtotta az átállást, lehetősége lesz három évre zárolni a kedvezményes árat, így továbbra is ez lesz érvényes Önre, amíg megújítja az előfizetést.

Tisztában vagyunk vele, hogy valószínűleg vannak kérdései. Ezek jelentős változások, és mi felkészültünk rá, hogy segítsünk Önnek az átállásban. Kérjük, a további részletekért tekintse át a gyakori kérdéseket, és forduljon Autodesk értékesítési képviselőjéhez vagy Autodesk-forgalmazójához a műszaki és üzleti igényeinek leginkább megfelelő lehetőségek feltérképezése érdekében.

Azonban akár átáll előfizetésre, akár marad a Maintenance Plan követésen, ígérjük,

hogy továbbra is a legjobb szoftvereket, szolgáltatásokat és támogatást kínáljuk Önnek az iparágban.

Tisztelettel:
Teresa Anania
Az előfizetői elégedettségért felelős vezető igazgató
Autodesk

Áttérés egyetlen modellre (GYIK) letöltéseFrissítési lehetőség az Autodesk iparági gyűjteményekre (2016.11.07)

2016. november 1-től az Autodesk lehetőséget biztosít az ügyfelei részére, hogy a meglévő bérletéről áttérjen akár költségmentesen is az új iparági gyűjtemények egyikére.

Az alábbi programokról lehet az Építőipari gyűjteményre-re frissíteni:

Költségmentesen: Kedvezményesen:
 • Building Design Suite Premium
 • Building Design Suite Ultimate
 • Infrastructure Design Suite Ultimate
 • Infrastructure Design Suite Premium
 • Plant Design Suite Premium
 • Plant Design Suite Ultimate
 • Revit Collaboration Suite
 • AutoCAD
 • AutoCAD Architecture
 • AutoCAD Civil 3D
 • AutoCAD Design Suite Premium
 • AutoCAD Design Suite Standard
 • AutoCAD Design Suite Ultimate
 • AutoCAD Electrical
 • AutoCAD Map 3D
 • AutoCAD MEP
 • AutoCAD P&ID
 • AutoCAD Plant 3D
 • AutoCAD Raster Design
 • Building Design Suite Standard
 • Infrastructure Design Suite Standard
 • Navisworks Manage
 • Plant Design Suite Standard
 • Revit

Az alábbi programokról lehet a Terméktervezési gyűjtemény-re frissíteni:

Költségmentesen: Kedvezményesen:
 • Factory Design Suite Premium
 • Factory Design Suite Ultimate
 • Product Design Suite Premium
 • Product Design Suite Ultimate
 • AutoCAD
 • AutoCAD Architecture
 • AutoCAD Electrical
 • AutoCAD Mechanical
 • Factory Design Suite Standard
 • Inventor Professional
 • Navisworks Manage

Az alábbi programokról lehet a Média gyűjtemény-re frissíteni:

Költségmentesen: Kedvezményesen:
 • 3ds Max Entert. Creation Suite Standard
 • Entertainment Creation Suite Ultimate
 • Maya Entertainment Creation Suite Standard
 • 3ds Max
 • 3ds Max with Softimage
 • Maya
 • Maya with Softimage
 • MotionBuilder


Továbbfejlesztett Autodesk Account honlap (2015.04.08)

A korábbi Autodesk Account és a Subscription weboldalakat az Autodesk összevonta, így 2015. március 13-tól az összes Autodesk termékkel kapcsolatos teendőket egy helyen, a továbbfejlesztett Autodesk Account oldalon tudjuk elintézni.

Előnyök
Valamennyi Autodesk szoftvert és szolgáltatást kényelmesen, egyetlen helyről tudjuk elérni. Hozzáférhetünk az Autodesk fiókunkhoz rendelt összes programunkhoz, függetlenül attól, hogy mikor és milyen konstrukcióban (éves szoftverkövetéssel vagy anélkül) vásároltuk, továbbá innen érhetjük el programjainkhoz járó felhőszolgáltatásokat is.

Egyszerűen megtekinthetjük valamennyi termék- és szerződésadatainkat közvetlenül ott, ahol termékünk vagy szolgáltatásunk is található. Megtekinthetjük a licenc típusát, a sorozatszámát, a termékkulcsokat, a verziót stb.

Minden frissítést és bővítményt megtalálhatjuk és telepíthetjük, amely rendelkezésre áll az általunk kezelt szoftverhez. Többé nem kell más forrásokban keresgélnünk a frissítéseket.

Ha érvényes éves szoftverkövetésessel rendelkezünk, akkor egyszerűen igényelhetünk egy adott termékhez otthoni használatra jogosító licencet, illetve a korábbi verzióra szóló licencet.

Az új helyi súgó segít minket, amely a megfelelő időben, szükség szerint közli a hasznos tartalmakat.

Autodesk Account használati útmutatója »

MuM
Kapcsolat  |  Általános Szerdődési Feltételek  |  Adatvédelmi tájékoztató  |  Impresszum