MuM Hírek  |  Szoftverek  |  Autodesk árak  |  MuM árak

Autodesk hírek, akciók

AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite szoftverek 15%-os kedvezménnyel (2021.09.06)

2021.09.06 és 2021.09.09 között 15%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite bérleteket.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (1, 3 év – 15%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 15%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 15%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.
Akciós árak »


Automatikus AutoCAD termékléptetés (2021.06.21)

Az AutoCAD (a korábbi, szakági eszközkészlet nélküli változat) és az AutoCAD alapú Autodesk szakági szoftverek bérleti konstrukciói egységesen AutoCAD - szakági eszközkészlettel kiépítésre bővülnek áremelkedés nélkül.

A bővülés az alábbi ipari felhasználású, bérleti konstrukcióban használt szoftvereket érinti:

 • AutoCAD (Windows és Mac)
 • AutoCAD Architecture
 • AutoCAD Mechanical
 • AutoCAD Electrical
 • AutoCAD Map
 • AutoCAD MEP
 • AutoCAD Plant 3D

A fenti szoftverek egy-, vagy többfelhasználós licencével rendelkező ügyfelek július folyamán e-mailben értesülnek majd a bővülésről, mely a következő hónapok során egyénenként eltérő időpontban megy majd végbe. A folyamat befejezésekor újabb értesítés érkezik, melyben az ügyfelek tájékoztatást kapnak arról, miként juthatnak hozzá a hét szakági eszközkészlet bármelyikéhez. Az ügyfelek ilyen módon nem csak az eddig megszokott szoftverükhöz, hanem valamennyi szakági eszközkészlethez is hozzáférést kapnak.

A bővülési folyamat automatikus, nem opcionális, azonban az oktatási változatokat nem érinti. Nem jár áremelkedéssel, a szakági eszközkészlettel rendelkező AutoCAD bérlete ugyanazon áron hosszabbítható, mint a korábbi, bővítési előtti AutoCAD változaté.

Annak ellenére, hogy a bármely szakági eszközkészlet használatba vehető, egyidejű használatukat tekintve nem oszthatók meg. Például az egyik felhasználó nem használhatja addig az Architecture eszközkészletet, míg a másik a Mechanical eszközkészletet használja, mert mindkettő a közös, ugyanazt az AutoCAD licencet veszi alapul. A megoldás ilyen esetben, hogy két AutoCAD licencet kell a két felhasználóhoz társítani, vagy egyetlen licenc használata esetén a szoftverhasználat befejezése után a licencet át kell adni.

A korábbi verziókat használók ezt követően is hozzáférhetnek a szakági eszközkészletek aktuális és korábbi verzióihoz az Autodesk felhasználói fiókon vagy az Autodesk asztali alkalmazáson keresztül.


AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite szoftverek 10% – 15%-os kedvezménnyel (2021.07.12)

2021.07.12 és 2021.07.16 között 15%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az új, 1 és 3 éves AutoCAD bérletekre 10% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (1, 3 év – 10%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 15%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 15%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Tervező és média szoftverek 25%-os kedvezménnyel (2021.06.22)

2021.06.22 és 2021.06.24 között 25%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD, AutoCAD LT, AutoCAD Revit LT Suite, 3ds Max és Maya bérleteket.

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Önállóan is megvásárolható Autodesk Docs (2021.06.18)

Hamarosan elérhető lesz az Autodesk Docs önálló vásárlási lehetősége, mely termék egyszerűsített együttműködést és adatkezelést tesz lehetővé felhő alapon.
Az ügyfelek választhatnak, hogy önállóan, az Építőipari gyűjtemény vagy az Autodesk Construction Cloud termékekkel együtt veszik igénybe az Autodesk Docs szolgáltatást.

2021. július 7-től a meglévő BIM 360 Docs ügyfelek automatikusan átállnak Autodesk Docs előfizetésre: költségmentesen hozzájutnak az Autodesk Docs előfizetéshez is a meglévő BIM 360 Docs előfizetésük mellett. Az új Autodesk Docs bérletet vásárlók pedig szintén hozzáférést kapnak a BIM 360 Docs szolgáltatáshoz.


Európai adatközpont és ISO 19650 használata (2021.06.17)

2021. június 2-től új munkafolyamatra nyílik lehetőség az Autodesk Construction Cloud termékeket használók számára: a projektek egyrészt európai (írországi) adatközpontba is tárolhatók, másrészt igényelhető az ISO 19650 szabvány betartása a résztvevőktől.

Az Autodesk-ügyfelek ezentúl dönthetnek, hogy projektadataikat Európában kívánják-e tárolni. A használatba vételhez a meglévő Autodesk Construction Cloud ügyfeleknek új céges hozzáférést és licenceket kell igényelniük, míg az új ügyfelek rögtön használatba vehetik a tárhelyet egy új projekt indítása kapcsán. A meglévő projektek hordozása nem lehetséges.

Az európai adatközpont lehetővé teszi az ISO 19650 szabvány használatát, mellyel a tervezőcsapatok létrehozhatnak, kezelhetnek és kikényszeríthetnek névadási szabványokat a projektfájlokban annak biztosítása érdekében, hogy minden fájlnév igazodjon a projektcsoport által meghatározott szabványokhoz.

Mind az ISO 19650 szabvány használata, mind az adattárolás közelségének igénye gyakran merül fel európai projektek kapcsán.


Termékek adathordozón történő elérésének megszűnése (2021.06.14)

Az Autodesk 2021. július 7-től megszünteti a dobozos szoftverek (DVD-k és USB-k) elérhetőségét. Ezen időpont után a telepítőkészletek kizárólag letöltés útján állnak rendelkezésre.
A teljes elektronikus kézbesítésre való áttérés részeként a 2022-es termékverziók is már csak az Autodesk felhasználói fiókból érhetők el.
A 2021-es verziók voltak utoljára fizikai adathordozón igényelhetők.


30% kedvezmény Fusion 360 termékekre (2021.06.08)

Kedvező lehetőség egy új terméktervezési folyamat bevezetésére, a Fusion 360 használatára.
2021.07.30-ig 30%-os kedvezmény igénybevételével vásárolhat új, 1 és 3 éves Fusion 360 bérletet, és hozzá tartozó kiegészítő alkalmazásokat.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • Fusion 360 (1, 3 év)
 • Fusion 360 Team Participant (1, 3 év)
 • Fusion 360 Machining Extension (1 év)
 • Fusion 360 Generative Design Extension (1 év)
 • Fusion 360 Additive Build Extension (1 év)
 • Fusion 360 Nesting & Fabriaction Extension (1 év)
 • Fusion 360 Manage Extension (1 év)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók vásárlása esetén érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.
Akciós árak »


AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite szoftverek 15%-os kedvezménnyel (2021.05.17)

2021.05.21-ig 15%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite bérleteket.

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Fusion 360 - with Cloud Credits termékcsomag megszűnése (2021.05.05)

2021. június 7-től az Autodesk befejezi a Fusion 360 - with Cloud Credits termékcsomag értékesítését, amely csomag magában foglalja a Fusion 360 bérletet és 1500 felhőpontot (Cloud Credits). A Fusion 360 bérletek továbbra is megvásárolhatók. Az ügyfelek az önálló Fusion 360 folytatólagos használata mellett további két lehetőség közül választhatnak:

 • Külön megvásárolhatják a kívánt felhőpontokat
 • Előfizetnek a Fusion 360 bővítmények egyikére (Machining Extension, Generative Design Extension, Nesting & Fabrication Extension, Additive Build Extension, vagy Manage Extension)

Változások az Autodesk média termékeknél (2021.04.27)

Az Autodesk befejezi a Media & Entertainment Collectionben (Média gyűjteményben), az Alias AutoStudio csomagban és az önállóan elérhető SketchBook Pro kereskedelmi verzióinak értékesítését. Ennek következtében a SketchBook Pro 2021. április 6-tól már nem érhető el ezekben a termékkiépítésekben.
A SketchBook Pro továbbra is ingyenesen elérhető az Apple App Store, a Google Play Store és a Microsoft Store, valamint a www.sketchbook.com oldalakon keresztül.

2021. augusztus 7-től az Autodesk Character Generator szoftver önálló előfizetése már nem lesz megvásárolható.
Az ügyfelek azonban továbbra is hozzáférhetnek a termékhez az Autodesk Maya, Maya LT, 3ds Max, MotionBuilder, Mudbox és a Media & Entertainment Collection (Média gyűjtemény) bérlet részeként.


Új funkció az Autodesk felhasználói fiókban (2021.04.14)

Az Autodesk a szoftverek folyamatos fejlesztése mellett nagy figyelmet fordít a felhasználói fiókok szerepének és funkcióinak bővítésére is. A jelenlegi funkcióbővülés a felhasználókezelésben nyújt segítséget a Szerződéskezelők (licenckezelők) számára.

Egyrészt az Építőipari gyűjteménybe foglalt Autodesk Docs, másrészt az Autodesk Construction Cloud termékek révén egyre több olyan felhasználó jelenik meg a Szerződéskezelők látókörében, akik nem a cég saját felhasználói, hanem a felhőszolgáltatások révén csupán meghívott, vendég felhasználók. Az előbb említett termékeken keresztül hozzáadott felhasználók automatikusan vendégfelhasználóként jelennek meg a felhasználói listában.

A Szerződéskezelők immáron alkalmazhatják a vendégfelhasználói címkét bármely felhasználóra, szűrhetik a vendégfelhasználókat a listanézeten, és egyszerűen be- és kikapcsolhatják a vendégcímkét.


AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite szoftverek 10% – 20%-os kedvezménnyel (2021.04.12)

2021.04.23-ig 20%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 3 éves AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az előbb említett termékek új, 1 éves bérletének vásárlásakor 10% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (3 év – 20%)
 • AutoCAD LT (3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (3 év – 20%)

 • AutoCAD (1 év – 10%)
 • AutoCAD LT (1 év – 10%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1 év – 10%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Ingyenes CAM-bővítmények fejlesztésének megszűnése (2021.04.06)

Az Autodesk két ingyenes beépülő modult támogatott az Inventor és a SolidWorks számára, Inventor CAM Express és HSMXpress néven. Ezeket a bővítményeket a jövőbeni verziókhoz azonban már nem fejleszti tovább.

A bővítmények továbbra is hozzáférhetők az Autodesk felhasználói fiókban, azonban csak a meglévő vagy a korábbi szoftververziókhoz használhatók. Az Inventor 2022 vagy a SolidWorks 2022 verzióhoz már nem készül kompatibilis verzió.

Azok, akik továbbra is szeretnék igénybe venni a bővítmények képességeit az alábbi lehetőségek közül választhatnak:

 • korábbi HSMXpress (hobbi célú) használatáról áttérhetnek Fusion 360 Personal használatára,
 • korábbi HSMXpress (ipari célú) használatáról áttérhetnek Fusion 360 használatára, mivel a Fusion 360 tartalmazza a HSMWorks alkalmazást.
 • Inventor CAM Express használatáról áttérhetnek a Terméktervezési gyűjteményre, mely tartalmazza az Inventor Professional, az Inventor CAM és a Fusion 360 termékeket egyaránt.

Vault Mobile App (2021.04.02)

Elérhető vált az Autodesk Vault mobilalkalmazás iOS eszközökhöz, iPhone-hoz és iPad-hez az Apple App Store-on keresztül, valamint Android készülékhez a Google Play áruházból.
A mobilalkalmazás rugalmasságot biztosít a felhasználók számára, hogy bárhol hozzáférjenek a tervezési adatokhoz, és dolgozhassanak velük.


2022-es verziószámú Autodesk termékek megjelenése (2021.03.24)

2021. március 23-tól kezdve folyamatosan jelennek meg a 2022-es verziószámú Autodesk termékek, melyek az Autodesk felhasználói fiókba lépve használatba is vehetők.

2021. március 23-án megjelent termékek
2021. március 24-én megjelent termékek
2021. április 06-án megjelent termékek
2021. április 07-én megjelent termékek
2021. április 08-án megjelent termékek
2021. április 13-án megjelent termékek

Változások a Fusion 360 kiegészítéseknél (2021.03.16)

Március közepétől az Autodesk megváltoztatta a termék-életciklus-kezelési (PLM) termék, a Fusion Lifecycle nevét. Az új név Fusion 360 Manage.
Az Autodesk elkötelezett az adatkezeléssel és a PLM képességekkel rendelkező közös platform kifejlesztése mellett. Ezért az Autodesk kiterjeszti a Fusion Lifecycle képességeket a Fusion 360 platformra egy új, Fusion 360 Manage Extension néven.

A Fusion 360 februári frissítésétől lépett életbe egy új, Fusion 360 Nesting & Fabrication néven futó bővítmény. A bővítmény lehetővé teszi az asszociatív többlapos táblakiosztás optimalizálását, a táblákon elhelyezett lemezalkatrészek vágási műveletének előkészítését. A Nesting & Fabrication bővítmény akár napi hozzáféréssel is elérhető a felhőpontok által, vagy állandó jelleggel bérleti konstrukció formájában.


AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite szoftverek 10% – 20%-os kedvezménnyel (2021.02.22)

2021.02.26-ig 20%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 3 éves AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az előbb említett termékek új, 1 éves bérletének vásárlásakor 10% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (3 év – 20%)
 • AutoCAD LT (3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (3 év – 20%)

 • AutoCAD (1 év – 10%)
 • AutoCAD LT (1 év – 10%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1 év – 10%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Új termék az Autodesk Építőipari gyűjteményben (2021.02.15)

A járványhelyzet révén a felhőalapú együttműködés szinte elengedhetetlenné vált az elmúlt időszakban, így az Autodesk elősegítve a távmunkát – az otthoni, vagy irodától távoli munkavégzést – felhőalapú közös adatkörnyezetet kínál az Építőipari gyűjtemény részeként.

A második generációs, új Autodesk Construction Cloud felhőszolgáltatás részeként megjelenő Autodesk Docs az Autodesk AEC Collection (Építőipari gyűjtemény) részévé vált, mely új, önálló termékként jelenik meg a felhasználók Autodesk fiókjában.

Az Autodesk Docs központosított dokumentumkezeléssel támogatja a projekt résztvevői számára elérhető közös adatkörnyezetet. Egyetlen felhő tárhelyen teszi elérhetővé a rajzokat, modelleket, specifikációkat, fényképeket és a revíziós jelöléséket. A mappákra és fájlokra irányuló jogosultságok személyekre, vagy akár cégekre, feladatkörökre is beállíthatók, így a résztvevők a megfelelő információkhoz a kellő időben hozzáférhetnek függetlenül attól, hogy otthonról, asztali számítógépen, laptopról, a helyszínen táblagépen, vagy útközben, mobiltelefonról történik a munkavégzés.

A szolgáltatás – melynek célja a tervezők és tervezőcsapatok összekapcsolása a felhő segítségével – akár mostantól, de legkésőbb 2021 április végétől minden Autodesk Építőipari gyűjteménnyel rendelkező felhasználó számára elérhető.


Névváltozás és funkcióbővülés: Autodesk BIM Collaborate Pro (2021.02.11)

A népszerű felhő alapú alkalmazás, a BIM 360 Design helyébe az Autodesk BIM Collaborate Pro lépett. A névváltozáson túl a modellkoordináció terén kapunk újabb lehetőségeket.

Az Autodesk BIM Collaborate Pro képességei röviden:

 • Együttműködés bárhol, bármikor
  - A Revit Cloud Worksharing segítségével a felhőben tárolt Revit modellek egyidejűleg több felhasználó számára elérhetők és szerkeszthetők.
  - A Collaboration for Civil 3D lehetővé teszi a Civil 3D terveken való egyidejű munkát a fájlok és az XRef-ek megosztásával és az automatikus fájlzárolással.
  - A Collaboration for Plant 3D használatával biztonságosan oszthatjuk meg a Plant 3D fájlokat és referenciákat a résztvevők között közös platform használatával és jogosultságok kezelésével.

 • Alapvető fájltárolás és megosztás
  Megoszthatjuk az aktív tervdokumentumokat olvasási / írási hozzáféréssel, valamint beállíthatjuk a felhasználói engedélyeket mappa és projekt szinten.

 • Verzió ellenőrzés
  Bármikor hozzáférhetünk a korábbi fájlváltozatokhoz.

 • Közös platform
  A hatékonyság érdekében minden projektadat közös platformon érhető el, függetlenül attól, hogy az adatok Revit, Civil 3D vagy AutoCAD Plant 3D szoftverrel készülnek.

 • Folyamatos revízió
  - Megtekinthetjük és összehasonlíthatjuk a tervlapokat vagy a 3D modell kombinált nézeteit anélkül, hogy exportálásra, fájlfeltöltésre lenne szükség.
  - Több mint 50 féle 2D és 3D tervezési fájlformátum megosztására és a nézeteken történő jelölések elhelyezésére nyílik lehetőségünk.

 • Tervezői adatcsere és beküldések kezelése
  - Nyomon követhetjük és megoszthatjuk az egyes tervezői, szakági adatcsomagokat a projekt idővonala alapján.
  - Az egyidejű szakági tervezés megkönnyítése a mappák részletes jogosultságainak kezelésével, mások távoltartása a folyamatban lévő munkáktól.

 • Automatikus ütközésvizsgálat
  - A feltöltött modellek között az ütközések automatikusan felfedhetők, az eredmények egy intuitív mátrixban az ütközés beazonosításával és csoportosításával rangsorolhatók.
  - Az ütközésvizsgálattal felmerülő javítási ötletek, tervváltozatok megoszthatók az elkülönített, úgynevezett "koordinációs terekben" anélkül, hogy azok hatással lennének a folyamatban lévő munkákra.

 • Központosított problémakezelés
  - Létrehozhatunk és nyomon követhetünk a tervadatokkal kapcsolatos kérdéseket, hozzárendelhetünk esedékességi dátumot, kiváltó oko(ka)t és felelőst.
  - Láthatjuk, és megoldhatjuk a felhőben hozzánk rendelt észrevételeket és problémákat közvetlenül a Revit vagy a Navisworks szoftverekben.

AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite szoftverek 10% – 20%-os kedvezménnyel (2021.01.19)

2021.01.29-ig 20%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az új, 3 éves AutoCAD bérletekre 20%, míg az egy éves új AutoCAD bérletekre 10% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (1 év – 10%)
 • AutoCAD (3 év – 20%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 20%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Új funkciók az Autodesk felhasználói fiókban (2021.01.18)

Az Autodesk a szoftverek folyamatos fejlesztése mellett nagy figyelmet fordít a felhasználói fiókok szerepének és funkcióinak bővítésére is. A jelenlegi funkcióbővülés a licenckezelésben nyújt segítséget a Szerződéskezelők (licenckezelők) számára a licencek felhasználókhoz történő társításában, figyelemmel kísérésében.

Az új Team Insights funkció keretében a licenceket kezelők az Autodesk felhasználói fiókba lépve a Jelentések alatt egy új statisztikai lapot láthatnak egy csapatstatisztika formájában. A csapatstatisztika személyre szabott ajánlásokat ad az adminisztrátoroknak a licencek felhasználókhoz történő társításában (licenckiosztásban) és a licencek, példányszámok optimalizálásában.


33% kedvezmény Fusion 360 termékekre (2021.01.12)

Kedvező lehetőség egy új terméktervezési folyamat bevezetésére, a Fusion 360 használatára.
2021.01.12 és 2021.01.26 között 33%-os kedvezmény igénybevételével vásárolhat új, 1 és 3 éves Fusion 360 bérletet, és hozzá tartozó kiegészítő alkalmazásokat.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • Fusion 360 (1, 3 év – 33%)
 • Fusion 360 Team Participant (1, 3 év – 33%)
 • Fusion 360 Manufacturing Extension (1 év – 33%)
 • Fusion 360 Generative Design Extension (1 év – 33%)
 • Fusion 360 Additive Build Extension (1 év – 33%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók vásárlása esetén érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite szoftverek 10% – 20%-os kedvezménnyel (2020.12.16)

2020.12.17-ig 20%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az új, 3 éves AutoCAD bérletekre 20%, míg az egy éves új AutoCAD bérletekre 10% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (1 év – 10%)
 • AutoCAD (3 év – 20%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 20%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Netfabb szoftvercsomagok változásai (2020.12.02)

Az Autodesk jelentős változást jelentett be a Netfabb szoftverek tekintetében.
A Netfabb kiépítések 2021. január 7-től új néven, kizárólag a Fusion 360 kiegészítéseként lesznek elérhetők.

Érintett szoftverek ezentúl új néven találhatóak meg:

 • Netfabb Standard » Fusion 360 - with Netfabb Standard
 • Netfabb Premium » Fusion 360 - with Netfabb Premium
 • Netfabb Ultimate » Fusion 360 - with Netfabb Ultimate

Ezen felül 2021. január 7-től a Fusion 360 - with Netfabb Standard esetében új bérleti konstrukció már nem lesz elérhető, csak meghosszabbítás.

Az egyfelhasználós Netfabb Premium, és Netfabb Ultimate licencekkel rendelkező felhasználók meghosszabbíthatják a bérletüket, vagy áttérhetnek a Fusion 360 Netfabb csomagok egyikére.

A többfelhasználós licencek esetében a felhasználóknak szintén lehetőségük van a többfelhasználós licencek meghosszabbítására, vagy a többfelhasználós licencet két egyfelhasználós licencre váltani.


Szükségszerű biztonsági frissítés Autodesk 3ds Max 2015-2021 verziókhoz (2020.12.01)

Az Autodesk egy biztonsági rést fedezett fel a 3ds Max szoftverek esetében.
Ez a 2015 és 2021 közötti verziószámú szoftvereket használó ügyfeleket érinti.

A probléma elkerülésének legegyszerűbb módja 3ds Max Security Tools alkalmazás letöltése és telepítése, ami kiszűri, azonosítja az esetleges fellépő problémákat, és javítja őket.

A letöltés és telepítés lépései

A 3ds Max biztonsági eszköz a telepítés után alapértelmezés szerint aktiválódik. Az aktív állapotot célszerű fenntartani a védelem biztosítása és a hibák automatikus javítása érdekében.


25%-os Cyber Week kedvezmények! (2020.11.27)

2020.11.27 és 2020.12.03 között 25%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD, AutoCAD LT, AutoCAD Revit LT Suite, 3ds Max, Maya és Fusion 360 bérleteket.

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Kedvezményes becserélési lehetőség (2020.11.07)

2020. november 7. és 2021. január 31. közötti időszakban 15% kedvezménnyel vásárolhatják meg 1 éves, valamint 20% kedvezménnyel 3 éves bérletüket azon felhasználók, akik az 1998 - 2021-es verziójú, érvényes szoftverkövetéssel nem rendelkező örökös licencükről szeretnének áttérni bérletes konstrukcióra.

A kedvezmény igénybevételéhez le kell mondani az örökös licencről, ami így a továbbiakban nem lesz használható, a bérleti időtartam lejárta után sem.
A becserélendő örökös licenc sorozatszámának megfelelőségét, a kedvezmény céljából való felhasználhatóságát az Autodesk a kedvezmény igénybevétele előtt ellenőrzi. A korábban szoftverkövetéssel rendelkező termék esetén a szoftverkövetés lejáratakor érvényes sorozatszám használatos.

A kedvezmény kizárólag új bérleti konstrukció esetén vehető igénybe, bérlet meghosszabbítására nem. Más kedvezményekkel nem kombinálható, de a Média gyűjtemény vásárlásakor az Arnold szoftver továbbra is ingyenes.

A promóció keretében az LT programcsalád kivételével bármely szoftver örökös licencét becserélheti bármely más szoftver bérleti konstrukciójára. Az *LT programcsalád tagjairól csak az *LT programcsalád meghatározott tagjaira vagy AutoCAD-re történhet frissítés.

Becserélhető szoftverek

Általános tervezés
Építőipar
Média
 • 3ds Max
 • 3ds Max Design
 • 3ds Max Entertainment Creation Suite Standard
 • Entertainment Creation Suite Ultimate
 • Maya
 • Maya Entertainment Creation Suite Standard
 • Maya LT
 • Maya Unlimited/Complete
 • MotionBuilder
Gépészet
*LT programcsalád
Delcam
 • ArtCAM, Standard, Premium, Ultimate
 • FeatureCAM Standard, Premium, Ultimate
 • PowerInspect Standard, Premium, Ultimate
 • PowerMill Standard, Premium, Ultimate
 • PowerShape Standard, Premium, Ultimate

15-20%-os kedvezménnyel vásárolható bérleti konstrukciók


Iparági gyűjtemény
Általános tervezés
Építőipar
Média
Gépészet
 • Alias Concept
 • CFD Premium, Ultimate
 • Fusion 360
 • Fusion 360 - with FeatureCAM
 • Inventor Professional
 • Moldflow Advisor Premium/Ultimate
 • Moldflow Insight Standard/Premium/Ultimate
 • Moldflow Synergy
 • Vault Office
 • Vault Professional
 • VRED Render Node / Design / Presenter / Professional
*LT programcsalád
Delcam
 • PowerInspect Standard, Premium, Ultimate
 • PowerMill Standard, Premium, Ultimate
 • PowerShape Standard, Premium, Ultimate

Az akció 2021. január 31-ig érvényes.

Az Autodesk 2019. augusztus 31-től befejezte a 2010 és korábbi verziószámú termékek támogatását, ami az aktiválásra is kiterjed: a korábban telepített, jelenleg is működő szoftverek továbbra is használhatók, azonban az újabb telepítést követő aktiválás már nem lehetséges.

A megszűnő támogatás 2021. márciustól a 2011-2018 verziójú termékekre is életbe lép.


Visszamenőleges verziók bővülése (2020.11.02)

Az Autodesk a felhasználói igények alapján a korábbiakban alkalmazott mindenkor aktuális és visszamenőleg 3 verzió használatát az aktuális és visszamenőleg 5 verzió használati lehetőségére terjeszti ki. A felhasználók körében számos olyan eset fordult elő, ahol a projekt időtartama túllépte a szoftverhasználatból adódó 3 év korlátot, melyet az Autodesk ezzel a többletjogosultsággal kíván orvosolni.

A szoftverhasználati lehetőség bővülése mind a bérletes, mind az érvényes szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek számára egyaránt rendelkezésre áll:

 • Továbbra is változatlanul minden ügyfél hozzáférhet termékének legújabb verziójához és akár három korábbi verzióhoz az Autodesk-fiókjából.
 • Újdonság, hogy az ügyfelek az Autodesk Virtual Agent (AVA) segítségével kérhetik a régebbi (maximum visszamenőleg 5) verziók letöltését.
 • Azon felhasználók, akik többfelhasználós bérletüket, vagy szoftverkövetésüket egyfelhasználósra cserélték, ugyanúgy visszamenőleg 5 verzió használatára jogosultak az egyfelhasználós bérlet keretében.

Ezzel lehetővé válik a tervezőcsapatok számára, hogy egyazon szoftververzióval működjenek együtt a projekt befejezéséig.


AutoCAD, AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite szoftverek 10% – 20%-os kedvezménnyel (2020.10.26)

2020.10.26 és 2020.10.29 között 20%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD LT és AutoCAD Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az új, 3 éves AutoCAD bérletekre 20%, míg az egy éves új AutoCAD bérletekre 10% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (1 év – 10%)
 • AutoCAD (3 év – 20%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 20%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Kifutó termékek az Inventor termékcsaládban (2020.09.29)

Az Autodesk bejelentette, hogy csökkenteni fogja az Inventor termékek számát, ezáltal még nagyobb hangsúlyt fektetve a termékcsaládból a legszélesebb körben használt Inventor Professional tervezőprogram fejlesztésére.

Ennek keretein belül kivezetésre kerülnek a következő szoftverek:A fent megnevezett termékek esetében új bérleti konstrukció vásárlására 2020. november 7-ig, a már meglévő szoftverkövetés vagy bérlet meghosszabbítására 2021. május 7-ig van lehetőség.


40% kedvezmény Fusion 360 termékekre (2020.09.16)

Kivételes lehetőség egy új terméktervezési folyamat bevezetésére, a Fusion 360 használatára.
2020.09.16 és 2020.10.16 között 40%-os kedvezmény igénybevételével vásárolhat új, 1 és 3 éves Fusion 360 bérletet, és hozzá tartozó kiegészítő alkalmazásokat.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • Fusion 360 (1, 3 év – 40%)
 • Fusion 360 Team Participant (1, 3 év – 40%)
 • Fusion 360 Manufacturing Extension (1 év – 40%)
 • Fusion 360 Generative Design Extension (1 év – 40%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók vásárlása esetén érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


AutoCAD, AutoCAD LT és Revit LT Suite szoftverek 5% – 20%-os kedvezménnyel (2020.09.14)

2020.09.14 és 2020.09.22 között 20%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD LT és Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az új, 3 éves AutoCAD bérletekre 20%, míg az egy éves új AutoCAD bérletekre 5% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (1 év – 5%)
 • AutoCAD (3 év – 20%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 20%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


AutoCAD, AutoCAD LT és Revit LT Suite szoftverek 20%-os kedvezménnyel (2020.08.17)

2020.08.17 és 2020.08.20 között 20%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 3 éves AutoCAD, AutoCAD LT és Revit LT Suite bérleteket.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (3 év – 20%)
 • AutoCAD LT (3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (3 év – 20%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Kedvezményes becserélési lehetőség (2020.08.07)

2020. augusztus 7. és október 23. közötti időszakban 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg 1 éves, valamint 25% kedvezménnyel 3 éves bérletüket azon felhasználók, akik az 1998 - 2021-es verziójú, érvényes szoftverkövetéssel nem rendelkező örökös licencükről szeretnének áttérni bérletes konstrukcióra.

A kedvezmény igénybevételéhez le kell mondani az örökös licencről, ami így a továbbiakban nem lesz használható, a bérleti időtartam lejárta után sem.
A becserélendő örökös licenc sorozatszámának megfelelőségét, a kedvezmény céljából való felhasználhatóságát az Autodesk a kedvezmény igénybevétele előtt ellenőrzi. A korábban szoftverkövetéssel rendelkező termék esetén a szoftverkövetés lejáratakor érvényes sorozatszám használatos.

A kedvezmény kizárólag új bérleti konstrukció esetén vehető igénybe, bérlet meghosszabbítására nem. Más kedvezményekkel nem kombinálható, de a Média gyűjtemény vásárlásakor az Arnold szoftver továbbra is ingyenes.

A promóció keretében az LT programcsalád kivételével bármely szoftver örökös licencét becserélheti bármely más szoftver bérleti konstrukciójára. Az *LT programcsalád tagjairól csak az *LT programcsalád meghatározott tagjaira vagy AutoCAD-re történhet frissítés.

Becserélhető szoftverek

Általános tervezés
Építőipar
Média
 • 3ds Max
 • 3ds Max Design
 • 3ds Max Entertainment Creation Suite Standard
 • Entertainment Creation Suite Ultimate
 • Maya
 • Maya Entertainment Creation Suite Standard
 • Maya LT
 • Maya Unlimited/Complete
 • MotionBuilder
Gépészet
*LT programcsalád
Delcam
 • ArtCAM, Standard, Premium, Ultimate
 • FeatureCAM Standard, Premium, Ultimate
 • PowerInspect Standard, Premium, Ultimate
 • PowerMill Standard, Premium, Ultimate
 • PowerShape Standard, Premium, Ultimate

20-25%-os kedvezménnyel vásárolható bérleti konstrukciók


Iparági gyűjtemény
Általános tervezés
Építőipar
Média
Gépészet
*LT programcsalád
Delcam
 • PowerInspect Standard, Premium, Ultimate
 • PowerMill Standard, Premium, Ultimate
 • PowerShape Standard, Premium, Ultimate

Az akció 2020. október 23-ig érvényes.

Az Autodesk 2019. augusztus 31-től befejezte a 2010 és korábbi verziószámú termékek támogatását, ami az aktiválásra is kiterjed: a korábban telepített, jelenleg is működő szoftverek továbbra is használhatók, azonban az újabb telepítést követő aktiválás már nem lehetséges.

A megszűnő támogatás 2021. márciustól a 2011-2018 verziójú termékekre is életbe lép. Ettől az időponttól az Autodesk már csak az aktuális és az azt megelőző 3 verziót támogatja.


AutoCAD, AutoCAD LT és Revit LT Suite szoftverek 10% – 20%-os kedvezménnyel (2020.07.20)

2020.07.20 és 2020.07.23 között 20%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD LT és Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az új, 3 éves AutoCAD bérletekre 20%, míg az egy éves új AutoCAD bérletekre 10% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (1 év – 10%)
 • AutoCAD (3 év – 20%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 20%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


AutoCAD, AutoCAD LT és Revit LT Suite szoftverek 10% – 20%-os kedvezménnyel (2020.06.25)

2020.06.25 és 2020.07.01 között 20%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD LT és Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az új, 3 éves AutoCAD bérletekre 15%, míg az egy éves új AutoCAD bérletekre 10% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (1 év – 10%)
 • AutoCAD (3 év – 15%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 20%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 20%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


50% kedvezmény Fusion 360 termékekre (2020.06.23)

Kivételes lehetőség egy új terméktervezési folyamat bevezetésére, a Fusion 360 használatára.
2020.06.23 és 2020.07.17 között 50%-os kedvezmény igénybevételével vásárolhat új, 1 és 3 éves Fusion 360 bérletet, és hozzá tartozó kiegészítő alkalmazásokat.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • Fusion 360 (1, 3 év – 50%)
 • Fusion 360 Team Participant (1, 3 év – 50%)
 • Fusion 360 Manufacturing Extension (1 év – 50%)
 • Fusion 360 Generative Design Extension (1 év – 50%)

2020. január 7-től az új Fusion 360 bérletekkel az EAGLE elektronikai tervező szoftver is elérhetővé válik. Ennek segítségével a Fusion 360 egy csomagként teljes körű megoldást nyújt a minden tervezési feladathoz a modellezés, elektronika, szimuláció, adatkezelés és más szoftverekkel való együttműködés területén is.

A kedvezmény új bérleti konstrukciók vásárlása esetén érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Kedvezményes becserélési lehetőség (2020.05.07)

2020. május 7. és július 24. közötti időszakban 25% kedvezménnyel vásárolhatják meg 1 vagy 3 éves bérletüket azon felhasználók, akik az 1998 - 2021-es verziójú, érvényes szoftverkövetéssel nem rendelkező örökös licencükről szeretnének áttérni bérletes konstrukcióra.

A kedvezmény igénybevételéhez le kell mondani az örökös licencről, ami így a továbbiakban nem lesz használható, a bérleti időtartam lejárta után sem.
A becserélendő örökös licenc sorozatszámának megfelelőségét, a kedvezmény céljából való felhasználhatóságát az Autodesk a kedvezmény igénybevétele előtt ellenőrzi. A korábban szoftverkövetéssel rendelkező termék esetén a szoftverkövetés lejáratakor érvényes sorozatszám használatos.

A kedvezmény kizárólag új bérleti konstrukció esetén vehető igénybe, bérlet meghosszabbítására nem. Más kedvezményekkel nem kombinálható, de a Média gyűjtemény vásárlásakor az Arnold szoftver továbbra is ingyenes.

A promóció keretében az LT programcsalád kivételével bármely szoftver örökös licencét becserélheti bármely más szoftver bérleti konstrukciójára. Az *LT programcsalád tagjairól csak az *LT programcsalád meghatározott tagjaira vagy AutoCAD-re történhet frissítés.

Becserélhető szoftverek

Általános tervezés
Építőipar
Média
 • 3ds Max
 • 3ds Max Design
 • 3ds Max Entertainment Creation Suite Standard
 • Entertainment Creation Suite Ultimate
 • Maya
 • Maya Entertainment Creation Suite Standard
 • Maya LT
 • Maya Unlimited/Complete
 • MotionBuilder
Gépészet
*LT programcsalád
Delcam
 • ArtCAM, Standard, Premium, Ultimate
 • FeatureCAM Standard, Premium, Ultimate
 • PowerInspect Standard, Premium, Ultimate
 • PowerMill Standard, Premium, Ultimate
 • PowerShape Standard, Premium, Ultimate

25%-os kedvezménnyel vásárolható bérleti konstrukciók


Iparági gyűjtemény
Általános tervezés
Építőipar
Média
Gépészet
 • Alias Concept
 • CFD Premium, Ultimate
 • Fusion 360
 • Fusion 360 - with FeatureCAM
 • Inventor Professional
 • Moldflow Advisor Premium/Ultimate
 • Moldflow Insight Standard/Premium/Ultimate
 • Moldflow Synergy
 • Vault Professional
 • VRED Render Node / Design / Presenter / Professional
*LT programcsalád
Delcam
 • PowerInspect Standard, Premium, Ultimate
 • PowerMill Standard, Premium, Ultimate
 • PowerShape Standard, Premium, Ultimate

Az akció 2020. július 24-ig érvényes.


AutoCAD, AutoCAD LT és Revit LT Suite szoftverek 10% – 25%-os kedvezménnyel (2020.04.16)

2020.04.16 és 2020.04.29 között 25%-os kedvezménnyel vásárolhat új, 1 és 3 éves AutoCAD LT és Revit LT Suite bérleteket. A promócióban továbbá az új, 3 éves AutoCAD bérletekre 15%, míg az egy éves új AutoCAD bérletekre 10% kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

 • AutoCAD (1 év – 10%)
 • AutoCAD (3 év – 15%)
 • AutoCAD LT (1, 3 év – 25%)
 • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 25%)

A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


Autodesk Kiterjesztett Hozzáférési Program (Extended Access Program) (2020.05.08)

A járványügyi helyzetre tekintettel az Autodesk ingyenes és kibővített hozzáférést kínál a felhőalapú termékeihez elősegítve ezzel az otthoni munkavégzést.

A március 24-én meghirdetett program első szándék szerint 2020. május 31-ig tartott volna, de a felmerült igények alapján
2020. június 30-ig meghosszabbításra került.

A Program keretében használható termékek:

 • BIM 360 Docs
 • BIM 360 Design
 • Fusion 360
 • Fusion Team – gépészeti tervkezelés a BIM 360 Docs mintájára
 • AutoCAD mobile app
 • AutoCAD web app
 • Shotgun
 • A Programban való részvétel az egyes termékek próbaverziójának használatával valósítható meg.

  Általános tudnivalók

  Ha már jelenleg is használunk felhőalapú termékeket, akkor javasolt, hogy NE vegyük igénybe ezt a lehetőséget, mert a Program keretében használt tárhely nem kompatibilis a már használatban lévő tárhellyel. Ilyen esetben inkább igényeljünk újabb licenceket többletköltség nélkül.

  A Program jelenleg ismert befejezési határideje 2020. május 31. 2020. június 30, függetlenül attól, hogy mikor kezdjük el igénybe venni. A határidő előtti napokban történő csatlakozáskor automatikusan a megszokott 30 nap próbaidő lép életbe.

  Ha a fenti termékeknek korábban már használtuk a próbaváltozatát, akkor előfordulhat, hogy a Programban csak új Autodesk fiók létrehozásával tudunk részt venni.

  A termékek használata során az adatok a felhőtárhelyre kerülnek. A program utolsó napjáig ezeket az állományokat célszerű saját adathordozóra menteni. A Program lejáratakor a hozzáférés megszűnik, mind a szolgáltatáshoz, mind az adatokhoz. (Ha a lejáratot követő 30 napon belül előfizetést vásárolunk, akkor folytathatjuk a munkát a meglévő adatállomány használatával, máskülönben az adatok törlésre kerülnek. Fontos megjegyezni, hogy az Autodesk célja a Programmal a távoli munkavégzés elősegítése és nem a vásárlásra ösztönzés.)

  Az AutoCAD web app és mobile app meglévő AutoCAD - szakági eszközkészlettel vagy AutoCAD LT bérleti konstrukció keretében is használható.


  BIM 360 Docs

  Alapesetben egy távoli együttműködéshez szükséges egy saját FTP, vagy egy általános felhő tárhely, ahol mindenki hozzáfér az adatokhoz. A szolgáltató által nyújtott lehetőségekkel élve biztosítani kell az együttműködők jogosultságait, az értesítéseket, a biztonsági mentéseket és a verziótörténetet.

  A fentiek ismeretében általános célú tervezés körében távoli együttműködésre a BIM 360 Docs terméket javasoljuk:
  A felhőtárhelyet egy adminisztrátor (fiókkezelő) felügyeli. A fiókkezelő feladata a projektek létrehozása és az élükre legalább egy projektadminisztrátor (projektfelelős) kinevezése, aki a projektet a továbbiakban kézben tartja: meghívja és feladatkörrel látja el a résztvevőket, létrehozza a könyvtárstruktúrát, fájlokat kezel, és beállítja a jogosultságokat. A projekthez a résztvevők emailes meghívás útján csatlakozhatnak.

  A kiosztott jogosultságoknak megfelelően (csak feltöltés, csak megtekintés, feltöltés + megtekintés, feltöltés + megtekintés + szerkesztés, teljes hozzáférés) bármilyen könyvtárszerkezetben, tetszőleges fájlok kerülhetnek. Ha a tárhelyre egy fájl újabb verzióját töltjük fel, akkor az nem felülíródik, hanem automatikusan kap egy új verziószámot. Így minden fájl története, és valamennyi változata nyomon követhető, bárki számára hozzáférhető.

  Az integrált Autodesk Viewer segítségével kb. 40 fájltípusba (nem kizárólag Autodesk-hez köthető fájltípusok) vagyunk képesek betekinteni, anélkül, hogy rendelkeznénk a készítéshez használt szoftverrel.

  Minden egyes fájlnézethez megjegyzéseket vagy jelöléseket fűzhetünk. A revíziós jelölésről a címzettek automatikusan értesítést kapnak emailben, a megoldásról, vagy tudomásul vételről válaszüzenetet küldhetnek. Amikor egy résztvevő bejelentkezik a projektbe, rögtön kap egy áttekintést arról, hogy érkezett-e számára revíziós értesítő vagy válaszüzenet. A fájloknál nem csak a verziótörténet követhető nyomon, hanem a hozzájuk kapcsolódó revíziós üzenetváltások is.

  Részvétel az Autodesk Kiterjesztett Hozzáférés Programban, BIM 360 Docs próbaverzió igénylése »


  2021-es verziószámú Autodesk termékek megjelenése (2020.03.25)

  2020. március 25-től kezdve folyamatosan jelennek meg a 2021-es verziószámú Autodesk termékek.
  2020. március 31-én megjelent termékek
  2020. április 3-án megjelent 2021-es termékek
  2020. április 8-án megjelent termékek
  2020. április 15-én megjelent termékek

  Többfelhasználós konstrukciók megszűnése (2020.03.16)     frissítve: 2021.03.08

  Az Autodesk 2020. nyarától új licenckezelést irányoz elő. A korábbi, sorozatszám alapú nyilvántartást és licenckezelést felváltja a felhasználó alapú megközelítés, mely számos adminisztratív és kezelési előnyt nyújt majd a kis és nagy cégek számára egyaránt.

  Az új, felhasználóhoz kötött licencelés előnyei többek között:
  - Licencköltségek optimalizálása és a kihasználtság nyomonkövetése
  - Nincs szükség saját licenc-szerver üzemeltetésére
  - Dedikált hozzáférés minden, a felhasználási célra kijelölt alkalmazott számára. Nincs holtidő a licencre való várakozás miatt.

  Az új licencpolitika következtében 2020. augusztus 7-től folyamatosan kivezeti, és megszünteti a saját licenc-szerver üzemeltetésen alapuló többfelhasználós konstrukciók vásárlási lehetőségét.

  A meglévő többfelhasználós éves szoftverkövetéssel vagy bérlettel rendelkező felhasználók 2020. augusztus 7. után az alábbi két lehetőség közül választhatnak:

  • meglévő többfelhasználós szoftverkövetésüket vagy bérletüket egyfelhasználós bérletre frissíthetik, mely esetben licencenként 2 db egyfelhasználós bérletre tehetnek szert. A továbbiakban ezen egyfelhasználós bérletek megújítási árát az Autodesk 2028-ig a következő módon garantálja:

     2021: max. 5% áremelés,2022: 0% áremelés
     2023: max. 5% áremelés,2024: 0% áremelés
     2025: max. 5% áremelés,2026: 0% áremelés
     2027: max. 5% áremelés,2028: 0% áremelés

   A bérleti konstrukcióban a szoftver legújabb verziója mellett a korábbi verziók továbbra is használhatók. A frissítés után nincs lehetőség az 5 verziónál régebbi szoftverek letöltésére és aktiválására, a már telepített és aktivált korábbi verziók használata sem lehetséges.

  • a szoftverkövetéssel rendelkezők utoljára meghosszabbíthatják szoftverkövetésüket 2021. május 6-ig bezárólag, de 2021. május 7-től az éves szoftverkövetés már nem hosszabbítható meg.

   a bérlettel rendelkezők meghosszabbíthatják a többfelhasználós bérleti konstrukciót 2023. augusztus 6-ig bezárólag, de 2023. augusztus 7-től a többfelhasználós bérlet a licencek erejéig kizárólag egyfelhasználós bérletként újítható meg.

  A tájékoztatás nem teljeskörű, a részletekért keressen bennünket!


  Egyfelhasználós éves szoftverkövetések változása (2020.03.09)

  Az Autodesk 2020. nyarától új licenckezelést irányoz elő. A korábbi, sorozatszám alapú nyilvántartást és licenckezelést felváltja a felhasználó alapú megközelítés, mely számos adminisztratív és kezelési előnyt nyújt majd a kis és nagy cégek számára egyaránt.

  Az új, felhasználóhoz kötött licencelés előnyei többek között:
  - Licencköltségek optimalizálása és a kihasználtság nyomonkövetése
  - Nincs szükség saját licenc-szerver üzemeltetésére
  - Dedikált hozzáférés minden, a felhasználási célra kijelölt alkalmazott számára. Nincs holtidő a licencre való várakozás miatt.

  Az új licencpolitika következtében 2021. május 7-től megszűnik a sorozatszámon alapuló éves szoftverkövetés és annak megújítási lehetősége.

  Egyfelhasználós éves szoftverkövetéssel rendelkező felhasználók 2020. május 7. után az alábbi két lehetőség közül választhatnak:

  • meglévő egyfelhasználós szoftverkövetésüket egyfelhasználós bérletre frissíthetik.
   A frissítést a 2019-es szoftverkövetési áron tehetik meg, a továbbiakban pedig ezen bérlet megújítási árát az Autodesk 2028-ig a következő módon garantálja:

     2021: max. 5% áremelés,2022: 0% áremelés
     2023: max. 5% áremelés,2024: 0% áremelés
     2025: max. 5% áremelés,2026: 0% áremelés
     2027: max. 5% áremelés,2028: 0% áremelés

   A bérleti konstrukcióban a szoftver legújabb verziója mellett a korábbi verziók továbbra is használhatók. A frissítés után nincs lehetőség a 3 verziónál régebbi szoftverek letöltésére és aktiválására, de a már telepített és aktivált korábbi verziók továbbra is használhatók.

  • utoljára meghosszabbíthatják szoftverkövetésüket 2021. május 6-ig bezárólag, de 2021. május 7-től: az éves szoftverkövetés már nem hosszabbítható meg.

  A tájékoztatás nem teljeskörű, a részletekért keressen bennünket!


  Autodesk Design és Creation Suite szoftvercsomagok megszűnése (2020.03.09)

  Az Autodesk bejelentése nyomán az Autodesk Design és Creation Suite szoftvercsomagok 2020. április 16-tól megszűnnek. A meglévő éves szoftverkövetések meghosszabbítása vagy bérletek megújítása eddig az időpontig lehetséges.
  Az éves szoftverkövetés 2020. április 16. előtt történő meghosszabbítása vagy a bérlet megújítása után a programcsomag legújabb verziója a következő meghosszabbítás vagy megújítás időpontjáig elérhető és használható marad.

  Ezt követően a felhasználók az alábbi lehetőségek közül választhatnak:

  • éves szoftverkövetés esetén
   - a csomagban található szoftverek legutolsó (de nem a mindenkori legújabb) verzióit használják tovább
   - a programcsomag szoftvereit önálló új bérlet vásárlásával helyettesítik
   - áttérnek az iparági gyűjtemények egyikére

  • bérlet esetén:
   - a programcsomag szoftvereit önálló új bérlet vásárlásával helyettesítik
   - áttérnek az iparági gyűjtemények egyikére

  2020. április 16. után esedékes szoftverkövetés meghosszabbítás, vagy bérlet megújítás esetén az iparági gyűjtemények egyikére történő áttérés javasolt.


  Érintett szoftvercsomagok:

  AutoCAD, AutoCAD LT és Revit LT Suite szoftverek 10% – 25%-os kedvezménnyel (2020.02.24)

  2020. február 24 és 27 között 25%-os kedvezmény igénybevételével vásárolhat új, egy és hároméves AutoCAD LT és Revit LT Suite bérleteket. Az akció keretein belül még az új, hároméves AutoCAD bérletekre 15%, míg az egy éves új AutoCAD bérletekre 10% kedvezmény érvényesíthető.

  A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

  • AutoCAD (1 év – 10%)
  • AutoCAD (3 év – 15%)
  • AutoCAD LT (1, 3 év – 25%)
  • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 25%)

  A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
  Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


  Funkcióbővülés (2020.02.04)

  Elérhető az új Csoport funkció az Autodesk Account oldalon.

  A szoftverkoordinátorok "Csoportok" létrehozását kezdeményezhetik. Ennek segítségével a bérletek és a hozzáférések könnyebben átláthatóak, adminisztrálhatók. A hozzáférések a projekteknek és az irodai egységeknek megfelelően kerülhetnek kiosztásra a felhasználók között; egyes csoportok menedzseléséhez átruházhatók az adminisztrátori feladatkörök egy része; könnyen követhetőek az egyes szoftverek frissítései; az egyes csoportok programhasználata mérhető.

  Az adminisztrátor a Client Service segítségével kezdeményezheti a felhasználók csoportokba rendezését, valamint az előfizetések egy másik csoporthoz rendelését.


  Változás a többfelhasználós, 2 és 3 éves bérleti konstrukciókban (2020.02.04)

  A többfelhasználós, több éves előfizetésre vonatkozó licencpolitikát az Autodesk az alábbiakban módosította.

  2020. február 29-től a 2 és 3 éves, többfelhasználós (hálózatos) bérleti konstrukciók újonnan történő megvásárlására, illetve megújítására nincs a továbbiakban lehetőség.

  A változás a többfelhasználós, 1 éves termékeket nem érinti. A többfelhasználós, 1 éves bérletek megvásárolhatóak és megújíthatóak.


  A Fusion 360 bérletekkel elérhetővé válik az EAGLE (2020.01.20)

  2020. január 7-től az új Fusion 360 bérletekkel az EAGLE elektronikai tervező szoftver is elérhetővé válik. Ennek segítségével a Fusion 360 egy csomagként teljes körű megoldást nyújt a minden tervezési feladathoz a modellezés, elektronika, szimuláció, adatkezelés és más szoftverekkel való együttműködés területén is.

  A jelenleg érvényes EAGLE bérletek változatlanok maradnak. A szerződés időtartamának lejáratakor a bérlet meghosszabbítása esetén változatlan áron az EAGE mellett igény szerint a Fusion 360 is elérhetővé válik, ezzel ingyenes hozzáférést biztosítva.


  AutoCAD, AutoCAD LT és Fusion 360 szoftverek 15% – 40%-os kedvezménnyel (2020.01.14)

  2020. január 29-ig 1 és 3 éves új bérleti konstrukciókat AutoCAD LT termékeket 20%-os, Fusion 360 terméket 40%-os kedvezménnyel vásárolhat. Új AutoCAD 3 éves bérlet vásárlása esetén 15%-os kedvezmény érvényesíthető.

  A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

  • AutoCAD (3 év – 15%)
  • AutoCAD LT (1, 3 év – 20%)
  • AutoCAD Revit LT Suite (1, 3 év – 20%)
  • Fusion 360 (1, 3 év – 40%)

  A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
  Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


  Tervező és média szoftverek 25%-os kedvezménnyel (2019.11.29)

  2019. december 5-ig 25%-os kedvezménnyel vásárolhat 1 és 3 éves új bérleti konstrukció(ka)t AutoCAD, AutoCAD LT, AutoCAD Revit LT Suite, 3ds Max, Maya és Fusion 360 Cloud termékekre vonatkozóan.

  A kedvezmény az alábbi termékekre vonatkozik:

  • AutoCAD
  • AutoCAD LT
  • AutoCAD Revit LT Suite
  • 3ds Max
  • Maya
  • Fusion 360 Cloud

  A kedvezmény új bérleti konstrukciók esetében érvényes. A promóció bérlet meghosszabbítására nem érvényes.
  Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.


  Szoftvertámogatás megszűnése (2019.08.21)

  Az Autodesk 2019. augusztus 31-től befejezi a 2010 és korábbi verziószámú termékek támogatását. A támogatás megszűnése az aktiválásra is kiterjed: a korábban telepített, jelenleg is működő szoftverek továbbra is használhatók maradnak, azonban az újabb telepítésüket követő aktiválás már nem lesz lehetséges.

  Az Autodesk jelenlegi szabályzata alapján támogatást nyújt a szoftverek aktuális, valamint az azt megelőző (rendszerint 3) verziójához. A megelőző 3 verzió verziószám tekintetében termékenként eltérhet, bővebb információk az Autodesk erre vonatkozó oldaláról érhetők el.

  A megszűnő támogatás 2021. márciustól a 2011-2018 verziójú termékekre is életbe lép. Ettől az időponttól az Autodesk már csak az aktuális és az azt megelőző 3 verziót támogatja.

MuM
Kapcsolat  |  Általános Szerdődési Feltételek  |  Adatvédelmi tájékoztató  |  Impresszum