Automatikus AutoCAD termékléptetés            

Az AutoCAD (a korábbi, szakági eszközkészlet nélküli változat) és az AutoCAD alapú Autodesk szakági szoftverek bérleti konstrukciói egységesen AutoCAD – szakági eszközkészlettel kiépítésre bővülnek áremelkedés nélkül.

                                                                                             

A bővülés az alábbi ipari felhasználású, bérleti konstrukcióban használt szoftvereket érinti:

  • AutoCAD (Windows és Mac)
  • AutoCAD Architecture
  • AutoCAD Mechanical
  • AutoCAD Electrical
  • AutoCAD Map
  • AutoCAD MEP
  • AutoCAD Plant 3D

A fenti szoftverek egy-, vagy többfelhasználós licencével rendelkező ügyfelek július folyamán e-mailben értesülnek majd a bővülésről, mely a következő hónapok során egyénenként eltérő időpontban megy majd végbe. A folyamat befejezésekor újabb értesítés érkezik, melyben az ügyfelek tájékoztatást kapnak arról, miként juthatnak hozzá a hét szakági eszközkészlet bármelyikéhez. Az ügyfelek ilyen módon nem csak az eddig megszokott szoftverükhöz, hanem valamennyi szakági eszközkészlethez is hozzáférést kapnak.

A bővülési folyamat automatikus, nem opcionális, azonban az oktatási változatokat nem érinti. Nem jár áremelkedéssel, a szakági eszközkészlettel rendelkező AutoCAD bérlete ugyanazon áron hosszabbítható, mint a korábbi, bővítési előtti AutoCAD változaté.

Annak ellenére, hogy a bármely szakági eszközkészlet használatba vehető, egyidejű használatukat tekintve nem oszthatók meg. Például az egyik felhasználó nem használhatja addig az Architecture eszközkészletet, míg a másik a Mechanical eszközkészletet használja, mert mindkettő a közös, ugyanazt az AutoCAD licencet veszi alapul. A megoldás ilyen esetben, hogy két AutoCAD licencet kell a két felhasználóhoz társítani, vagy egyetlen licenc használata esetén a szoftverhasználat befejezése után a licencet át kell adni.

A korábbi verziókat használók ezt követően is hozzáférhetnek a szakági eszközkészletek aktuális és korábbi verzióihoz az Autodesk felhasználói fiókon vagy az Autodesk asztali alkalmazáson keresztül.