Európai adatközpont és ISO 19650 használata

2021. június 2-től új munkafolyamatra nyílik lehetőség az Autodesk Construction Cloud termékeket használók számára: a projektek egyrészt európai (írországi) adatközpontba is tárolhatók, másrészt igényelhető az ISO 19650 szabvány betartása a résztvevőktől.

                                                     

Az Autodesk-ügyfelek ezentúl dönthetnek, hogy projektadataikat Európában kívánják-e tárolni. A használatba vételhez a meglévő Autodesk Construction Cloud ügyfeleknek új céges hozzáférést és licenceket kell igényelniük, míg az új ügyfelek rögtön használatba vehetik a tárhelyet egy új projekt indítása kapcsán. A meglévő projektek hordozása nem lehetséges.

Az európai adatközpont lehetővé teszi az ISO 19650 szabvány használatát, mellyel a tervezőcsapatok létrehozhatnak, kezelhetnek és kikényszeríthetnek névadási szabványokat a projektfájlokban annak biztosítása érdekében, hogy minden fájlnév igazodjon a projektcsoport által meghatározott szabványokhoz.

Mind az ISO 19650 szabvány használata, mind az adattárolás közelségének igénye gyakran merül fel európai projektek kapcsán.