Autodesk elektronikus licencek

Az Autodesk kizárólag elektronikus licenccel szállítja a programokat, melynek előnye a gyorsabb ügyintézés és a minél korábbi használatba vétel.

A megrendelés teljesítése után a megrendeléskor megadott adatok alapján létrejön egy Autodesk fiók (Autodesk Account) – meglévő ügyfél új rendelése esetén bővül az Autodesk Accountban található termékek és a szolgáltatások köre – melyen keresztül a vásárolt, vagy bérelt szoftverek és felhőszolgáltatások kezelhetők.

Abban az estben, ha valaki nem vásárol, de létrehoz egy Autodesk Account-ot, használhatja az Autodesk Viewer fájlmegtekintőt, az Autodesk felhőszolgáltatásait és a felhőtárhelyet.

A Construction Cloud felhőszolgáltatások használatához az Autodesk egy külön felhasználói fiókot és tárhelyet biztosít a felhasználói számára, mely egy egységes platformként szolgálja a projektadatok összekapcsolását: Construction Cloud Account útmutató.

Az Autodesk Account-on keresztül letöltött és telepített szoftverekhez tartozó elektronikus licencet közvetlenül az Autodesk küldi el a megrendeléskor megadott e-mail címre.