Autodesk Flex-licenckezelés

Az Autodesk rugalmas „úgy fizetsz, ahogy használod” vásárlási lehetőséget biztosít, amelynek keretében a felhasználó az előre megvásárolt tokenek erejéig használhat bizonyos termékeket. A Flex-licencelésű Autodesk-termék elindítását és a bejelentkezést követően a felhasználó 24 óránként adott tokenmennyiséget használ fel.

A Flex-licencelés működési elve

  • Különböző csomagokban eltérő mennyiségű tokenek vásárolhatók (500 token / csomag, 1 000 token / csomag, 5 000 token / csomag, 10 000 token / csomag)
  • A kívánt termékek Flex-licencelésű használatához (akár több) felhasználót rendelhet a Szerződéskezelő az Autodesk Account fiókban
  • Amikor a felhasználó elindítja a terméket, a termékre vonatkozó tokenmennyiség levonásra kerül a rendelkezésre álló tokenegyenlegből
  • A tokenek felhasználása és a tokenegyenleg folyamatosan nyomon követhető, újabb tokenek vásárolhatók

Flex-licencelés és bérlet összehasonlítás

Flex-licencelésBérlet
Hozzáférés a termékekhezBizonyos termékcsoportba tartozó temékek bármelyike elérhető.Egy konkrét termék vagy termékcsomag használatát teszi lehetővé.
Használati időA tokenek használatával napidíj alapon érhetők el a termékek, a tokenegyenleg erejéig.A bérlet időtartama alatt a termék tetszőleges alkalommal használható.
Felhasználó termékhez való hozzárendeléseA Flex-licencelésű termékhez tetszőleges számú felhasználót rendelhet a Szerződéskezelő. A Flex-licencelésű termékhez hozzárendelt felhasználók közösen használják el a rendelkezésre álló tokeneket.A felhasználót a Szerződéskezelő egy adott termékhez rendelheti. A hozzárendelést a Szerződéskezelő utólagosan módosíthatja, a felhasználóváltást elvégezheti.
Optimális kihasználtságÁtlagosan heti 2 vagy kevesebb nap szoftverhasználat esetén.Átlagosan heti 2 napnál több szoftverhasználat esetén.
Offline használatMaximum 24 óra.Maximum 30 nap.

A Szerződéskezelő a bérlet és a Flex-licencelés alapú termékhasználatot is lehetővé teheti egy adott felhasználó számára. Ha egy felhasználó bérletre és a Flex-licencelés használatára is jogosult, akkor a bérlet használata élvez elsőbbséget. Ha például egy felhasználóhoz Revit tekintetében bérlet is és Flex-licencelés is hozzá van rendelve, akkor a Revit használatakor a bérletet fogja használni, és nem használ fel tokeneket. A Flex-licenceléshez társított felhasználók automatikusan megkapják a bérlet kapcsán is elérhető előnyöket (pl. visszamenőleges verzióhasználat).

Flex-licencelés előnyei

A Flex-licencelés azon felhasználók számára előnyös, akik nem használják rendszeresen a termékeket.
Például a tokenek vásárlása jobb választás lehet a bérlet megvásárlása helyett annak, aki hetente csak egyetlen napon használja a terméket. Heti két napnál több termékhasználat mellett a bérlet optimálisabb választás lehet.

Tokenek

A tokenekkel bármely Flex-licencelésre alkalmas termék használata válik lehetővé. A különböző termékek használata eltérő mennyiségű tokent igényel:

TermékTokenigény / 24 óra
3ds Max6 token
Advance Steel8 token
AutoCAD7 token
AutoCAD Architecture7 token
AutoCAD Electrical7 token
AutoCAD for Mac7 token
AutoCAD Map 3D7 token
AutoCAD Mechanical7 token
AutoCAD MEP7 token
AutoCAD Plant 3D7 token
AutoCAD Raster Design4 token
Civil 3D9 token
Fabrication CADmep4 token
FeatureCAM Ultimate30 token
Flame18 token
Fusion 3602 token
HSMWorks – Ultimate16 token
Infraworks7 token
Inventor8 token
Inventor Cam Ultimate16 token
Inventor Nastran10 token
Maya6 token
Motionbuilder6 token
Mudbox1 token
Navisworks Manage9 token
Netfabb Ultimate55 token
PowerInspect Ultimate26 token
PowerMill Ultimate47 token
PowerShape Ultimate17 token
ReCap Pro1 token
Revit10 token
Robot Structural Analysis11 token
ShotGrid2 token
Structural Bridge Design7 token
Vault Professional3 token
Vehicle Tracking4 token

A tokenek csak egy éven belül használhatók fel!

Példa

Hétfőn „A” felhasználó megnyitja a Revit szoftvert, és bejelentkezik, használja 8 órától 17 óráig. Az egyenleg 10 tokennel csökken ennek következtében. Kedden ugyanez a felhasználó 7 órától 17 óráig legalább négyszer elindítva használja a Revit szoftvert, így kedden 8 órakor újabb 10 tokennel csökken az egyenleg. „A” felhasználó délután 5 órakor bezárja a Revit szoftvert, és nem nyitja meg többet a hét folyamán. Ebben az esetben csak két napi tokenmennyiséget használ el.
Ha kedden délben „B” felhasználó is megnyitja, pl. egy rajz megtekintésére csupán 15 percre a Revitet, akkor a szoftverhasználat következtében újabb 10 tokennel csökken a tokenegyenleg.
Összeségében így a két felhasználó a héten együttesen 30 tokent használ el.

Token és a Cloud Credits (felhőpontok)

A tokenek kizárólag a Flex-licencelésű termékek használatát biztosítják. A tokenek nem azonosak a felhőpontokkal, melyek művelet-, vagy eredményalapú felhőszolgáltatásokhoz (pl. felhőben történő renderelés) vehetők igénybe. A Flex-licencelésű termékek is kiegészíthetők a megvásárolt felhőpontok felhasználásán alapuló felhőszolgáltatásokkal.