Autodesk szoftverek otthoni használata

Egyfelhasználós változat

Bérlet

A felhasználási feltételek értelmében a szoftvert az irodai eszközön kívül maximum további 2 eszközre telepíthetjük, de egyidejűleg csak 1 eszközön használhatjuk.

Szerződéskezelői teendők:
Ha az irodai munka során a felhasználó

  • már használta a szoftvert (a felhasználóhoz már társításra került az adott szoftver licence), akkor a Szerződéskezelőnek nincs teendője.
  • még nem használta a szoftvert és nem rendelkezik a kívánt licenccel, akkor hozzáférést kell biztosítani a szoftverhez. A licenc felhasználóhoz való társítása az Autodesk Account-ban végezhető el.

Felhasználói teendők:
Az otthoni számítógépre történő telepítéshez a telepítőkészletet az Autodesk Account-ból érhetjük el. A telepítés, és a szoftver első indítása után a megjelenő panelen válasszuk a „Single User” opciót, és jelentkezzünk be ugyanazzal a felhasználónévvel, melyet az Autodesk Account-ba való belépéshez és az irodai munka során egyaránt használtunk.

Örökös licenc érvényes szoftverkövetés nélkül

A felhasználási feltételek értelmében nincs jogosultság otthoni használatra. A szoftver ennek ellenére feltelepíthető egy második eszközre, de a beüzemelés sikeressége a múltbeli (elhasznált) aktiválások számának függvénye. A szoftvert egyidejűleg csak 1 eszközön használhatjuk.

Többfelhasználós változat

Többfelhasználós változatnál hálózatos licenckezelés történik, amikor egy erre a célra kijelölt szerver számítógép (licencszerver) az irodai hálózaton belül a kiválasztott kliens számítógépeken folyamatosan kezeli a licenceket.

Bérlet

Lehetséges megoldások:

  • Otthonról VPN segítségével folyamatosan kapcsolódunk az irodai hálózathoz, így a licencszerver az otthoni számítógép számára is kezeli a licenceket. Az otthoni számítógépre történő telepítéshez a telepítőkészletet az Autodesk Account-ból érhetjük el. A telepítést, és a szoftver első indítása után a megjelenő panelen válasszuk a „Multi User” opciót.
  • Laptoppal fizikailag, vagy VPN segítségével interneten keresztül ideiglenesen kapcsolódunk az irodai hálózathoz, és onnan időkorlátos licencet kölcsönzünk ki (angol nyelvű ismertető).
  • A Szerződéskezelő otthoni licence(ke)t igényel az Autodesk weboldalán. Ilyen esetben a többfelhasználós licencek példányszámának erejéig kaphat otthoni használatú egyfelhasználós licenceket, melyeket ezután az egyfelhasználós licencek kezeléséhez hasonlóan felhasználókhoz társít az Autodesk Account-ban.
    Felhasználóként az otthoni számítógépre történő telepítéshez a telepítőkészletet az Autodesk Account-ból érhetjük el. A telepítés, és a szoftver első indítása után a megjelenő panelen válasszuk a „Single User” opciót, és jelentkezzünk be ugyanazzal a felhasználónévvel, melyet az Autodesk Account-ba való belépéshez használtunk.

Örökös licenc szoftverkövetés nélkül

A felhasználási feltételek értelmében nincs jogosultság otthoni használatra. Lehetséges megoldások:

  • Otthonról VPN segítségével folyamatosan kapcsolódunk az irodai hálózathoz, így a licencszerver az otthoni számítógép számára is kezeli a licenceket. Az otthoni számítógépre történő telepítéshez a telepítőkészletet az Autodesk Account-ból érhetjük el. A telepítés, és a szoftver első indítása után a megjelenő panelen válasszuk a „Multi User” opciót.
  • Laptoppal fizikailag, vagy VPN segítségével interneten keresztül ideiglenesen kapcsolódunk az irodai hálózathoz, és onnan időkorlátos licencet kölcsönzünk ki (angol nyelvű ismertető).

Amennyiben otthoni használatra vagyunk jogosultak, tartsuk be az alábbi szabályokat: