Integrált CAD / CAM megoldások

Az Autodesk HSM CAM eBook-ja a gördülékeny munkavégzést és maximális hatékonyságú gyártási folyamatot teszi lehetővé. Ez a 64-bites, több szálon futó feladatvégrehajtást támogató szoftver olyan funkciókkal rendelkezik, mint az adaptív nagyolás.

Ez a funkció a felesleges anyagot rendkívül gyorsan távolítja el a munkadarabról. A csomaggal lehetőség van egyéb utómunkálatokra, amivel a létrehozott szerszámpályákat tudjuk egy adott szerszámgép vezérlésének megfelelően CNC programmá alakítani, így a szoftverekbe fektetett beruházásainkat minél jobban kihasználni.

A manapság elérhető bonyolult CAM-csomagokhoz képest üdítőleg hat a HSM könnyen kezelhető, felhasználóbarát felülete, amikkel gyorsan készíthetők 2D és 3D szerszámpályák.

Az e-book elérhetősége: https://www.manandmachine.co.uk/cam-ebook/

CAM e-book

Jobb hatásfok

Az adaptív tisztítás egy olyan következő generációs nagyolási eljárás, ami a megmunkálási ciklus során a szerszám terhelését a megengedett maximális érték közelében tartja, így a lehető leggyorsabb anyagleválasztást biztosítja a szerszámtörés veszélye nélkül. A legújabb technológiákat használva szerszámpályák gyors generálását teszi lehetővé bármilyen geometria esetében.  A program előnye az is, hogy a generált szerszámpályákat automatikusan kezeli, a modell változtatásával automatikusan módosítja, így nem kell tervezési hibától tartani.

Utómunkálatok

Az Autodesk sok éves tapasztalattal rendelkező fejlesztői csapata egyedülálló megoldásokat dolgozott ki az egyedi CNC kódok javítására és optimalizálására.

A gyártási folyamatok jelentősen különbözhetnek CAM rendszertől és gyártási feladatoktól függően. Ezért egy alapvető igényeket kielégítő, általános CAM szoftver beépített posztprocesszora képtelen minden feladatot hibátlanul elvégezni. Ezeket a hibákat egyedi posztprocesszorok készítésével lehet kiküszöbölni.

Nagy felelősség hárul az utómunkálatokra, hiszen a meghibásodások a termelés leállásához, vagy akár a megmunkálógépek károsodásához is vezethetnek.

utómunkálatok