Névváltozás és funkcióbővülés: Autodesk BIM Collaborate Pro

A népszerű felhő alapú alkalmazás, a BIM 360 Design helyébe az Autodesk BIM Collaborate Pro lépett. A névváltozáson túl a modellkoordináció terén kapunk újabb lehetőségeket.

                                                                                       

Az Autodesk BIM Collaborate Pro képességei röviden:

 • Együttműködés bárhol, bármikor
  – A Revit Cloud Worksharing segítségével a felhőben tárolt Revit modellek egyidejűleg több felhasználó számára elérhetők és szerkeszthetők.
  – A Collaboration for Civil 3D lehetővé teszi a Civil 3D terveken való egyidejű munkát a fájlok és az XRef-ek megosztásával és az automatikus fájlzárolással.
  – A Collaboration for Plant 3D használatával biztonságosan oszthatjuk meg a Plant 3D fájlokat és referenciákat a résztvevők között közös platform használatával és jogosultságok kezelésével.
 • Alapvető fájltárolás és megosztás
  Megoszthatjuk az aktív tervdokumentumokat olvasási / írási hozzáféréssel, valamint beállíthatjuk a felhasználói engedélyeket mappa és projekt szinten.
 • Verzió ellenőrzés
  Bármikor hozzáférhetünk a korábbi fájlváltozatokhoz.
 • Közös platform
  A hatékonyság érdekében minden projektadat közös platformon érhető el, függetlenül attól, hogy az adatok Revit, Civil 3D vagy AutoCAD Plant 3D szoftverrel készülnek.
 • Folyamatos revízió
  – Megtekinthetjük és összehasonlíthatjuk a tervlapokat vagy a 3D modell kombinált nézeteit anélkül, hogy exportálásra, fájlfeltöltésre lenne szükség.
  – Több mint 50 féle 2D és 3D tervezési fájlformátum megosztására és a nézeteken történő jelölések elhelyezésére nyílik lehetőségünk.
 • Tervezői adatcsere és beküldések kezelése
  – Nyomon követhetjük és megoszthatjuk az egyes tervezői, szakági adatcsomagokat a projekt idővonala alapján.
  – Az egyidejű szakági tervezés megkönnyítése a mappák részletes jogosultságainak kezelésével, mások távoltartása a folyamatban lévő munkáktól.
  Automatikus ütközésvizsgálat
  – A feltöltött modellek között az ütközések automatikusan felfedhetők, az eredmények egy intuitív mátrixban az ütközés beazonosításával és csoportosításával rangsorolhatók.
  – Az ütközésvizsgálattal felmerülő javítási ötletek, tervváltozatok megoszthatók az elkülönített, úgynevezett “koordinációs terekben” anélkül, hogy azok hatással lennének a folyamatban lévő munkákra.
 • Központosított problémakezelés
  – Létrehozhatunk és nyomon követhetünk a tervadatokkal kapcsolatos kérdéseket, hozzárendelhetünk esedékességi dátumot, kiváltó oko(ka)t és felelőst.
  – Láthatjuk, és megoldhatjuk a felhőben hozzánk rendelt észrevételeket és problémákat közvetlenül a Revit vagy a Navisworks szoftverekben.