ecscad

Ismertető

Az ecscad az elektromos tervezés és dokumentálás ideális eszköze, mivel a kapcsolási rajzok, az elosztási tervek és a vezérlések egyszerűen készíthetők el vele, de ha sorkapocsterveket, pneumatikus-, hidraulikus terveket, vagy kapcsolószekrény terveket szeretne készíteni, akkor is válassza az ecscad programot, hiszen ezeket is gyorsan és kényelmesen készítheti el.

Villamosmérnöki tervezés

Az ecscad használatával a villamosmérnöki tervezés könnyű. A programban megtalálható az összes elektromos tervezéshez szükséges eszköz, amellyel gyorsan és hatékonyan lehet rajzolni elektromos terveket. Ugyanilyen könnyen lehet vele kiterjedt, összetett vezérlési rajzokat készíteni. A szimbólumkönyvtárnak és az intelligens funkcióknak köszönhetően sokkal gyorsabban hozhatjuk létre a dokumentációkat. Az ellenőrzési parancsok segítségével pedig gyorsan felderíthetjük a hibákat, legyen ez egy kis terv, vagy egy nagy projekt.

Folyamatirányítás

Az elektromos tervezés során gyakran kell foglalkoznunk további vezérlési technológiákkal is. Ilyenkor is érdemes az összes tervet egy CAD vagy CAE rendszerben készíteni. Az ecscad beépített folyamatirányítási moduljával egy komplex rendszer áll a rendelkezésünkre, így nincs szükség újabb programokra: minden szakági terv egyetlen egy projektben kerül dokumentálásra, így garantált a logikai összeköttetés és navigáció.

Mechatronikai tervezés

Amennyiben szüksége van egy vezérlőszekrényre, villamos vezérlésre a gépészeti berendezéshez, akkor is tökéletes választás az ecscad. A program ötvözi az elektrotechnikát és a gépészetet, így egy komplex mechatronikai tervezőeszköz áll a rendelkezésünkre. A DWG rajzformátum és az ecscad alatt futó teljes értékű AutoCAD biztosítja az együttműködést a további szakágak mérnökeivel, szakembereivel.

Épületvillamosság

Az ecscad programot hatékonyan lehet használni az épületvillamossági tervezéséhez is. A program az elektromos szimbólumok beillesztése után automatikusan meghatározza a vezetékek, kábelek hosszát (rajzolás nélkül), és figyelembe veszi a falak helyzetét is. A legfontosabb funkciók közvetlenül elérhetők a gyors eléréssel, amellyel idő takarítható meg.

Karbantartás

A tervek egy feldolgozó üzemnél, vagy egy vegyi gyárnál akár több ezer oldalból is állhatnak. Amikor nagy projekten dolgozunk, előfordulhat, hogy egyszerre több felhasználónak is hozzá kell tudnia férnie a tervekhez. Ez csak akkor valósítható meg, ha rendelkezünk hatékony online ellenőrzési mechanizmussal, illetve kontrollálható felhasználókezeléssel. Amennyiben integrálni szeretnénk egy máshol készült alrendszert a meglévő rendszerhez, akkor azt DWG / DXF fájlok importálása segítségével tudjuk megtenni.

Kiépítések

Milyen kiépítési formák léteznek?

 • a szoftver két kiépítésben elérhető: ecscad és ecscad professional.
 • az ecscad egy belépő szintű verzió, amely elsősorban kisebb projektekhez használható, míg az ecscad professional kiépítés a nagyobb, komplexebb projektek készítésekor alkalmazható.

Milyen licencelési formák léteznek?

 • próbaverzió: ingyenesen letölthető és 14 napig használható
 • egy felhasználós licenc: ez a licencelési mód hardverhez kötődik.
 • több felhasználós licenc: ez a licencelési mód sem hardverhez, sem felhasználóhoz nem kötődik.
 • örökös licenc: időkorlát nélküli licenc.
 • bérlet: időkorlátos licenc, a szoftver a bérleti időtartam alatt használható.
ecscad ecscad professional
integrált AutoCAD maggal
(Stand Alone)
integrált AutoCAD maggal
(Stand Alone)
integrált AutoCAD mag nélkül
(Add On)
egy felhasználós egy felhasználós több felhasználós egy felhasználós több felhasználós
örökös
licenc
bérlet örökös
licenc
bérlet örökös
licenc
bérlet örökös
licenc
bérlet örökös
licenc
bérlet

Áthelyezhető-e az egy felhasználós licenc A számítógépről B számítógépre?

 • Nem, mivel az egy felhasználós licenc hardverhez kötődik, és az áthelyezés során érvénytelenné válna.
 • Amennyiben az egy felhasználós licencfájlt egy másik számítógépre szeretné áthelyezni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Ebben az esetben egy törlési megerősítés aláírása és új sorozatszám igénylése szükséges. Az igényelt új sorozatszámmal lehetséges a szoftver telepítése az új munkaállomásra.

Mire érdemes figyelni több felhasználós licenc esetén?

 • A telepítési csomag tartalmazza a szükséges eszközöket és modulokat.
 • A licencrendszer a Flexera FlexLM rendszeren alapszik, hasonlóan, mint az Autodesk termékek esetében.
 • Az ecscadnek elkülönített portokra van szüksége: a megfelelő portbeállítások a rendszerkövetelmények szekció alatt megtalálhatók.