eXs

Ismertető

Sok szakág – egy közös megoldás

Nem kérdéses, hogy egy modern CAE rendszernek sok funkciót kell tudnia: sematikus tervek készítése, darabjegyzék, cikk adatbázisok, hitelességi ellenőrzés, terminál diagramm, projektmenedzsment, készletadatbázis, vagy az intelligens PDF kimenet. Az eXs, a MuM új CAE szoftvere ezek mellett egyéb funkciókat is kínál: klasszikus elektronikai dokumentáció, hidraulika / pneumatika és épülettechnológia tervezés, valamint folyamattervezés. Az eXs tartalmazza azokat a szimbólumokat és funkciókat, amelyek ezek hatékony létrehozásához szükségesek. A már készen felhasználható elemek mellett a szoftver flexibilis, a felhasználó könnyen létre tudja hozni saját, testreszabott eXs környezetét.

Az eXs gyors, egyszerűen használható kezdő és gyakorlott CAE felhasználóknak egyaránt. Intuitív és modern felhasználói útmutatás, ismert CAD környezet és funkciók, minimális párbeszédablak. EXs-Manager a projektek, katalógusok, tulajdonságok, cikk adatbázisok, alkatrészek, adatszerkesztő vezéréléhez. Gyors, teljes szövegben való keresés minden párbeszédpanelben: katalógusokban szimbólumok és szabványos áramkörök szerint; alkatrész adatai szerint; idegen nyelvű szövegek szerint.

Bár kis projektekhez is kiváló, az eXs egy nagy teljesítményű szoftver, amivel  akár egy 12 000 oldalas erőmű dokumentáció is létrehozható. A szoftver az összes jelenlegi szabványt támogatja.

eXs verziók

 • Önálló, „Stand alone” verzió, beépített AutoCAD maggal
 • AutoCAD alá beépülő modul
 • BricsCad alá bépülő modul
 • Az ecscad-ben létrehozott projekt folytatható eXs-ben

Adatcsere, fájlformátum, kompatibilitás, BIM

 • Az eXs elmenti az összes beágyazott projektlapot DWG formátumban, így ezek bármely, DWG-t beolvasó szoftverrel használhatók
 • Bármely más CAE rendszerből származó, DWG vagy DXF formátumú rajz folytatható eXs-ben

Manapság a szoftverek együttműködése és az adatcsere a szakterületek között kiemelten fontos.

 • Az eXs lehetővé teszi a kétirányú adatcserét a 3D-s épületmodellekkel
 • A más programmal (pl. Autodesk Revit) készült szakági tervből automatikusan generált elektromos terv készítés
 • API programozói felület, amellyel vállalatspecifikus kiegészítéseket, funkciókat fejleszthetünk ki vagy meglévőket használhatunk fel
 • Rugalmas munkafolyamatok a tervezés és blokkdiagramoktól a rendkívül intelligens CAE dokumentációig
 • Idegen nyelvű adatbázis a nemzetközi dokumentációhoz
 • Központi adatkezelés: adat export / import a külső adatbázisokból és táblázatokból

Elektromos tervezés

A MuM eXs CAE szoftver minden funkciót tartalmaz, amit egy elektromos dokumentáció megalkotásához szükséges: hitelességi ellenőrzések, terminál diagramok, lista exportálása és ezekből az adatokból kapcsolási rajzok létrehozása, PLC modulokból álló komplex felügyeleti rendszerek vagy elektromos kapcsolószekrény kiosztási rajza.

Épülettechnika tervezés

Manapság már a családi házakba is kerülnek intelligens elektromos vezérlő rendszerek, amelyek az integrált fénysorompók, mozgásérzékelők, a hűtés / fűtés vagy az árnyékolási rendszerek vezérlését végzik. Komplexebb funkciókat kiszolgáló épületek esetén – például iroda, kórház, gyár – még bonyolultabb rendszerekre van szükség. Az eXs ezekre a feladatokra lett kifejlesztve! Emellett azt a növekvő igényt is kiszolgálja, hogy az épülettechnikai tervezés integrált része legyen az épületinformációs modellnek (BIM) a tervezéskor és azon túlmenően.

Folyamattervezés

Az eXs-ben a folyamattervezési ábrák egyszerűen elkészíthetőek, így az adatok nem lesznek duplikálva. Ezzel minimalizáljuk a hibalehetőséget és hatékonyan dolgozhatunk.

Hidraulika / pneumatika

Könnyen elkészíthető, intelligens hidraulika / pneumatikai sematikus ábrák; kész rajzok a szimbólumkönyvtárban; logikai csatlakozók az elektromos rendszerekhez; mechanikai összeállítási diagramok. Az eXs egy komplett, szakágakon átívelő PDF dokumentációt hoz létre az egész rendszerről, rajzokkal, elemlistákkal és adatlapokkal.

Kiépítések

exs kiépítések