Szükségszerű biztonsági frissítés                  

A Transport Layer Security (TLS) 1.0 / 1.1 sebezhető bizonyos adatforgalomra irányuló támadások esetén. Az ipari gyakorlatnak megfelelően a biztonság és az integritás megőrzése érdekében az Autodesk Identity szolgáltatása (TLS) 1.2-re tér át 2019. augusztus 03-tól, mellyel egyidőben a TLS 1.0 és a TLS 1.1 támogatása megszűnik.

                  

Az áttérés a 2014 és 2017 közötti verziót használó bérleti konstrukcióval rendelkező, valamint a Revit felhő alapú szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfeleket érinti. Nem érintettek az örökös licenccel és/vagy több felhasználós licenccel, illetve újabb programverziókkal rendelkező ügyfelek.

A probléma elkerülésének legegyszerűbb módja az újabb verzió használatára történő áttérés.

Amennyiben ez nem megoldható, úgy az Autodesk ügyfelei számára az Autodesk Account keretében a Termékfrissítések szekcióban elérhetővé teszi az adott termékhez letölthető és telepítendő Security Fix kiegészítést. A fentieket legkésőbb 2019. augusztus 03-ig ajánlott elvégezni, mert ezt követően a szoftver megszakíthatja a kiszolgálóhoz való hozzáférést és a csatlakozást.

Az érintett – bérleti konstrukcióban használt – Autodesk szoftverek listája »
valamint a Revit és a hozzá tartozó Personal Accelerator verziók listája »

A frissítés lépései:

  • Lépjünk be az Autodesk Accountba
  • A belépés után a jobb felső sarokban válasszuk a “Termékek letöltése és kezelése” opciót
  • Kattintsunk a balmenüben a “Termékek és szolgáltatások keresése“, majd a “Termékfrissítések” menüpontra
  • Keressük meg a kívánt terméket, majd a ‘Terméknév / Verziószám “Security Fix“‘ bejegyzés mellet kattintsunk a “Letöltés” gombra
  • Miután befejeződött a letöltés, indítsuk el telepítést