Visszamenőleges verziók bővülése                    

Az Autodesk a felhasználói igények alapján a korábbiakban alkalmazott mindenkor aktuális és visszamenőleg 3 verzió használatát az aktuális és visszamenőleg 5 verzió használati lehetőségére terjeszti ki. A felhasználók körében számos olyan eset fordult elő, ahol a projekt időtartama túllépte a szoftverhasználatból adódó 3 év korlátot, melyet az Autodesk ezzel a többletjogosultsággal kíván orvosolni.

                                                                                             

A szoftverhasználati lehetőség bővülése mind a bérletes, mind az érvényes szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek számára egyaránt rendelkezésre áll:

  • Továbbra is változatlanul minden ügyfél hozzáférhet termékének legújabb verziójához és akár három korábbi verzióhoz az Autodesk-fiókjából.
  • Újdonság, hogy az ügyfelek az Autodesk Virtual Agent (AVA) segítségével kérhetik a régebbi (maximum visszamenőleg 5) verziók letöltését.
  • Azon felhasználók, akik többfelhasználós bérletüket, vagy szoftverkövetésüket egyfelhasználósra cserélték, ugyanúgy visszamenőleg 5 verzió használatára jogosultak az egyfelhasználós bérlet keretében.

Ezzel lehetővé válik a tervezőcsapatok számára, hogy egyazon szoftververzióval működjenek együtt a projekt befejezéséig.

Szerződéskezelői teendők: Ha az irodai munka során a felhasználó

  • már használta a szoftvert (a felhasználóhoz már társításra került az adott szoftver licence), akkor a Szerződéskezelőnek nincs teendője.
  • még nem használta a szoftvert és nem rendelkezik a kívánt licenccel, akkor hozzáférést kell biztosítani a szoftverhez. A licenc felhasználóhoz való társítása az Autodesk Accountban végezhető el.

Felhasználói teendők: Az otthoni számítógépre történő telepítéshez a telepítőkészletet az Autodesk Accountból érhetjük el. A telepítés, és a szoftver első indítása után a megjelenő panelen válasszuk a “Single User” opciót, és jelentkezzünk be ugyanazzal a felhasználónévvel, melyet az Autodesk Account-ba való belépéshez és az irodai munka során egyaránt használtunk.