Inventor Professional

2 3857 155

Az árak tájékoztató jellegűek, ajánlattételnek nem minősülnek!
Ajánlatért, kérjük, keressen bennünket alábbi elérhetőségeinken: office[kukac]mum.co.hu.

Leírás

Az Autodesk Inventor Professional egy parametrikus 3D szilárdtest modellező szoftver gépészeti és terméktervezésre. A modellezés mellett dokumentációkészítési és szimulációs eszközöket is kínál. A szoftver funkciói lefedik a terméktervezés teljes folyamatát a kezdeti koncepcióktól a szimulációkon át egészen a véglegesítésig és a dokumentálásig.

A szoftver önállóan is, és – mindent egybevéve kedvezőbb áron – a Terméktervezési gyűjtemény részeként is elérhető.
Rugalmas modellezési lehetőségeknek köszönhetően szabadon dönthetjük el, hogy a parametrikus, a szabadkézi, illetve a közvetlen modellezési eszközöket használjuk-e fel a tervezés során. Közvetlen modellezés esetén az egyszerű húzás/tolás vezérléssel áthelyezhetjük, elforgathatjuk, átméretezhetjük vagy léptékezhetjük a geometriák sajátosságait, míg a szabadkézi modellezésnél a pontok, élek és felületek mozgatásával szabad kézzel készíthetjük el a tervezett alakzatot. Rendelkezésünkre állnak a kimondottan műanyag alkatrészek tervezésére szolgáló parancsok is.

Lemezalkatrész-tervezés funkció használatával egy síklemezből kiindulva készíthetünk hajlítások, kivágások, hegesztések felhasználásával acélszekrényeket, gépburkolatokat, vagy tetszőleges lemezalkatrészt.
Az alak-optimalizáló a megadott igénybevételek, megfogási viszonyok és tömegcsökkentési paraméterek megadása után egy 3D hálót hoz létre az alkatrész térbeli modelljében, amelyet figyelembe vehetünk az alkatrész alakjának optimalizálási célból történő átrajzolásakor.
A parametrikus modellezésnek köszönhetően a vázlatkészítés közben létre tudunk hozni paramétereket, illetve dinamikusan méretezhetjük a 3D objektumokat.
Az automatizált vázszerkezet-tervezés funkció alkalmazáskor létre tudunk hozni tetszőleges tartószerkezeteket a beépített szabványos szelvények felhasználásával. Az így elkészített tartószerkezet elemeit, szelvényeit össze tudjuk metszetni, majd terhelések és megtámasztások megadása után ellenőrizhetjük a keletkező igénybevételeket.
A különálló modelleket, alkatrészeket egyszerűen, kevés lépéssel egy gyártmánnyá tudjuk építeni az összeállítás-modellezésnek köszönhetően, melyekről gyorsan pontos és részletes rajzokat készíthetünk.

Az alkatrész- és összeállítás-tervezés automatizálása során a változó paraméterek megadásával újra felhasználható, konfigurálható alkatrészeket, terméksajátosságokat vagy összeállításokat hozhatunk létre. A beépített részegységkészítők és -számítók használatával megjelölhetünk a gyakori csomópontokat a tervben (például hegesztések, rögzítők és préselt kötések), amelyek későbbiekben újra felhasználhatók.
Lehetőségünk van a 3D tervek felhőalapú tárolására és bemutatására, így azt a megrendelő bárhonnan, bármikor megtekintheti. Az együttműködési funkciók segítségével a szoftverrel készített modelleket beépíthetjük a BIM rendszerekbe is.
Az elkészített robbantott nézetek és animációk nem csak a tervezéskor, hanem a termékdokumentációkban, kézikönyvekben és összeállítási útmutatókban is felhasználhatók.
Dinamikus szimuláció alkalmazásával kiértékelhetjük a modell mozgását, sebességét és gyorsulását az erők hatására. Lehetőség van továbbá gyors ellenőrzéseket futtatni az alkatrészeken, vagy elvégezhetjük a teljes termék részletes elemzését bármely fázisban.

További információk

Licenctípus

Egyfelhasználós licenc

Idötartam

1 éves, 3 éves

Érdekelhetnek még…