Civil 3D

2 6507 950

Az árak tájékoztató jellegűek, ajánlattételnek nem minősülnek!
Ajánlatért, kérjük, keressen bennünket alábbi elérhetőségeinken: office[kukac]mum.co.hu.

Leírás

Az Autodesk Civil 3D egy építőmérnöki, infrastruktúra tervezésre használható 3D BIM tervezőprogram, amelynek alapjai a módosításokra azonnal reagáló intelligens objektumok.

Az Autodesk Civil 3D egy teljesértékű AutoCAD szoftvert is tartalmaz, mely akár a Civil 3D kiegészítései nélkül is használható.

A szoftver önállóan is, és – mindent egybevéve kedvezőbb áron – az Autodesk Építőipari gyűjtemény részeként is elérhető.

A Civil 3D szoftver építőmérnöki feladatokra alkalmazható. Elsősorban vonalas létesítmények helyszínrajzainak, hossz-szelvényeinek, keresztszelvényeinek automatikus rajzolására (út, vasút, vízépítési és csővezeték – szennyvíz vagy esővízcsatorna- tervezéséhez, vagy a digitális terepmodellekkel való földmunkaszámítást igénylő feladatok tervezésére használható.

A Civil 3D a vonalas infrastruktúra tervet nyomterv-modellként kezeli. A vonalas létesítmények alapjául szolgáló digitális terepmodell a Civil 3D tervezőszoftver segítségével geodéziai felmérésekből, vagy szintvonalas 2D térképekből rövid idő alatt elkészíthető. A nyomvonal mind vízszintes, mind magassági vonalvezetésének felvázolását követően a terep és a tervezett létesítmény hossz-szelvényei előállnak. A nyomvonalra minta keresztmetszetek illeszthetők, amik megadják a létesítmény 3D modelljét, azaz a nyomterv-modellt, amiről fotorealisztikus látványtervek is készíthetők akár közvetlenül a szoftverből, akár az Autodesk 3ds Max látványtervező program segítségével.

A szoftver támogatja a pontfelhő állományokat, segítségével beolvastathatjuk a felmérésekből származó ponthalmazokat.

A csomópont- illetve körforgalomvarázsló segítségével dinamikusan viselkedő síkbeli és térbeli csomópontmodellt készíthetünk.

A szoftver csőhálózatok tervezésére is használható, ahol a csatornaterv helyszínrajzi, hossz-szelvényi és keresztszelvényi megjelenítése érhető el.

A dinamikus objektumkapcsolatoknak köszönhetően a nyomvonal módosítása maga után vonja a hossz-szelvény, és a keresztszelvények változását is. Az objektum alapú tervezési technológia előnyeit kihasználva a modell módosításakor a feliratok, táblázatok és mindent együttvéve a tervek automatikus frissítése is biztosított.

A Civil 3D program a korábbi Autodesk Land Desktop, és az Autodesk Civil Design összeolvasztásából keletkezett, ezáltal minden olyan parancs, ami a program elődjeinél megtalálható volt, az (továbbfejlesztett változatban) továbbra is rendelkezésünkre áll.

További információk

Licenctípus

Egyfelhasználós licenc

Idötartam

1 éves, 3 éves

Érdekelhetnek még…