Revit

2 7758 325

Az árak tájékoztató jellegűek, ajánlattételnek nem minősülnek!
Ajánlatért, kérjük, keressen bennünket alábbi elérhetőségeinken: office[kukac]mum.co.hu.

Leírás

Az Autodesk Revit az építőipari tervezés valamennyi szakágát kiszolgálja és az épületinformációs modellezésnek (BIM-nek) köszönhetően pedig mind a tervezési folyamatot, mind pedig a szakági együttműködést megkönnyíti, felgyorsítja.

A szoftver önállóan is, és – mindent egybevéve kedvezőbb áron – az Autodesk Építőipari gyűjtemény részeként is elérhető.

Az épületinformáció-modellezés (BIM) az épületprojekthez kapcsolódó információk koordinált, egységes és kiszámítható létrehozását és használatát jelenti. Az információk felhasználhatók a tervezés döntési folyamataihoz, a kivitelezési dokumentáció elkészítéséhez, a költségbecslésekhez, a kivitelezéshez és végül a létesítmény működtetéséhez. Az Autodesk által kínált BIM rendszer szerves részét képezi a Revit. Használatakor minden egyes 2D és 3D nézet, minden tervlap, minden részlet és kimutatás közvetlenül a térbeli modell állapotát mutatja. Bármikor végzünk módosítást a modellen, az elkészített tervlapok, metszetrajzok és kimutatások ennek megfelelően automatikusan frissülnek. A parametrikus komponensek a szoftver használatának alapjait jelentik. A nyitott grafikus rendszer segítségével gyorsan hozhatunk létre olyan saját igényeinknek megfelelő részletezettségű elemeket, melyeket felhasználhatunk akár a modellezéshez, akár a dokumentáláshoz.

Az elemek között geometriai kényszerek hozhatók létre. Ha a kényszerben szereplő bármelyik elem helyzete megváltozik, úgy a hozzá kapcsolódó valamennyi elem követi a változásokat.
A munkafolyamat gyorsítása érdekében az épületek készítése tömegvázlatokból is elindulhat. Egyszerűen és gyorsan készíthetünk koncepcionális tervet tömegek létrehozásával, vagy szabad formák importálásával.

A tanulmánytervek készítésének alapja, hogy egy modellen belül párhuzamosan több tervváltozat készül, melyek közül a megbízó kiválaszthatja a neki leginkább megfelelőt.
A Revit modellezési és szerkesztési környezete lehetővé teszi a többszereplős egyidejű hozzáférést, amihez a belső hálózaton vagy a felhőben létrehozott úgynevezett központi fájl ad alapot. A központi fájlhoz az egyes résztvevők saját helyi fájljaikkal csatlakoznak úgy, hogy kiválaszthatják azokat a projektrészleteket, melyeknek elkészítése az ő feladatuk.

A modellben szereplő elemek alapvető és általunk hozzáadott információi kigyűjthetők különböző táblázatok formájában. A táblázatok testre szabhatók, bennük matematikai műveletek végezhetők, vagy akár további feldolgozás céljából exportálhatók.

További információk

Licenctípus

Egyfelhasználós licenc

Idötartam

1 éves, 3 éves

Érdekelhetnek még…