Docs

5451 635

Az árak tájékoztató jellegűek, ajánlattételnek nem minősülnek!
Ajánlatért, kérjük, keressen bennünket alábbi elérhetőségeinken: office[kukac]mum.co.hu.

Leírás

Az Autodesk Docs egy felhő alapú projektmenedzselési szolgáltatás, amit elsősorban az építészeti projektek koordinálásában lehet hatékonyan alkalmazni. Használatával az egyszerű adatkezelés révén koordinálhatók a tervezőcsapatok munkái, illetve a projektben használt adatok. A Docs célja a tervezők és tervezőcsapatok összekapcsolása egy felhőplatform segítségével. Használatával csökkenthetők a tervezési hibák, javítható a kommunikáció, mivel a különböző helyszínen található résztvevők folyamatosan hozzáférnek a dokumentumok és modellek legfrissebb verziójához (verziókövetés).

Minden Autodesk felhő tárhely rendelkezik legalább egy fiókadminisztrátorral (fiókkezelővel). A fiókkezelő feladata a projekt(ek) létrehozása, és a projektekben a résztvevő személyek és / vagy cégek meghatározása. Minden projekthez kinevezhet legalább egy projektadminisztrátort (projektfelelőst). A projektfelelős tartja kézben a továbbiakban a projektet (a fiókkezelőtől függetlenül). Meghívja és feladatkörrel ruházza fel a projektben résztvevőket. Létrehozza a projekt során kezelendő adatok könyvtárszerkezetét, szabályozza a fájlokra vonatkozó jogosultságokat.

A projektfelelős beállíthatja a résztvevők számára a könyvtárszerkezetre vonatkozó jogosultságokat.  Meghatározhatja, az egyes résztvevők milyen könyvtárakat, alkönyvtárakat és fájlokat láthatnak, illetve azokon milyen műveleteket (feltöltés, letöltés, megtekintés, szerkesztés) hajthatnak végre.

Ha a tárhelyen szereplő fájl újabb verzióját töltjük fel, fájlunk nem felülíródik, hanem automatikusan  egy soron következő verziószámot kap. Ennek köszönhetően minden fájl valamennyi verziója visszamenőleg nyomon követhető, hozzáférhető, letölthető (verziókövetés). Böngészéskor a listában mindig az utolsó verzió szerepel. Az egyes változatok között a beépített funkció révén tartalmi összehasonlításokat végezhetünk.

Az integrált fájlmegtekintő segítségével a Docs hozzávetőleg 40 fájltípusba (nem kizárólag Autodeskhez köthető fájltípusok) képes intelligens betekintést adni. Mindezt anélkül, hogy rendelkeznénk az adott fájl készítéséhez használt szoftverrel.

A fájlmegtekintésen túl az ellenőrzéshez számos eszköz kínálkozik. A hagyományos tol (pan) és nagyítás (zoom) parancsok mellett a klasszikus mérési funkciók (hossz, terület, szög) is rendelkezésünkre állnak. Minden egyes megtekinthető nézethez fűzhetünk megjegyzéseket vagy jelöléseket. Korrektorként a terveken vagy a modelleken revíziós jelöléseket helyezhetünk el. A revíziókhoz társíthatunk üzenetet, határidőt és címzette(ke)t, ami lehet a projektben résztvevő egy-egy személy, egy feladatkörrel rendelkezők csoportja, vagy cég.

A tervezőcsapat tagjai mind asztali számítógépről, mind táblagépről, de akár okostelefonról is elérhetik a projektinformációkat.

További információk

Licenctípus

Egyfelhasználós licenc

Idötartam

1 éves, 3 éves

Érdekelhetnek még…