Advance Steel

2 3957 185

Az árak tájékoztató jellegűek, ajánlattételnek nem minősülnek!
Ajánlatért, kérjük, keressen bennünket alábbi elérhetőségeinken: office[kukac]mum.co.hu.

Leírás

Az Autodesk Advance Steel acélszerkezet tervező szoftver, mely az általános AutoCAD szoftvert egészíti ki professzionális 3D acélszerkezeti alkalmazássá. Az Advance Steel egy teljesértékű AutoCAD szoftvert is tartalmaz, mely akár az Advance Steel kiegészítései nélkül is használható.

A szoftver önállóan is, és – mindent egybevéve kedvezőbb áron – az Autodesk Építőipari gyűjtemény részeként is elérhető.

Az acélszerkezetek megépítése térben történik, a látványtervek, a gyártmánytervek, az anyagkimutatás, a részlet-, metszet- és nézetrajzok, valamint az NC (Numerical Control) vezérlések már automatikusan generálódnak. A 3D modellen történő változtatások a tervlapokra és kimutatásokra automatikusan átvezetésre kerülnek.

Még mielőtt a modellezésbe kezdenénk, készíthetünk AutoCAD elemekből raszterhálót vagy térbeli drótvázat, ami meghatározhatja a leendő elemek tengelyvonalait.

Az (akár AutoCAD-ben előszerkesztett) drótvázak egyeneseire és íveire keresztmetszetek segítségével rudak illeszthetők. A „hagyományos” profilokat a szoftver adatbázisából választhatjuk ki. Ezen profilok mellett felhasználhatunk általunk készített lemezekből összeállított hegesztett szelvényeket, egyedi kontúrú tömör, vagy áttöréssel rendelkező profilokat, tetők és falak burkolására szolgáló beépített vagy egyedi hullám- és trapézlemezeket.

A rudak a térben tetszőlegesen elhelyezhetők, forgathatók, klasszikus AutoCAD parancsokkal (másolás, mozgatás, nyújtás) szerkeszthetők.

A csomópontok kialakítására számos kapcsolattípus közül választhatunk.  Ezen kapcsolattípusoknál a furatok, csavarok, hegesztési varratok, merevítőlemezek vagy betétlemezek automatikusan készülnek. Egyedi csomópontokat készíthetők a rendelkezésre álló számos megmunkálási opció segítségével (letörés, levágás, fúrás, rövidítés, zsugorítás).

Az elemekből (profil, lemez) összeépíthető acélszerkezetek mellett az Advance Steel előre definiált szerkezeti egységeket (hágcsó, keretállás, lépcső, korlát) is felajánl.  Ezen szerkezeti egységek az úgynevezett logikai kapcsolat következtében a szerkesztés teljes időtartama alatt parametrikusak maradnak. A logikai kapcsolatok segítségével minden elem felismeri, hogy melyik másik elemhez kapcsolódik, ennél fogva követik a kapcsolt elemek méret- vagy pozícióváltozásait.

A konszignálást a szoftver automatikusan végzi. A tűrések figyelembevételével megkeresi az azonos tulajdonságokkal rendelkező elemeket és gyártmányokat, majd pozíciószámokkal látja el őket.

Az anyagkimutatást sablontáblázatok segítségével készíthetjük. Amellett, hogy választhatunk előre beállított sablonok közül, a saját táblázataink oszlopait szabadon össze is állíthatjuk. Ugyanazon tervhez – a felhasználási területnek megfelelően – tetszőleges számú anyagkiírási sablon kapcsolható.

A 3D szerkezetekről, szerkezeti részletekről a metszősík és a nézetirány megadásával kétdimenziós metszetek készíthetők. A metszetkészítés automatikus, tulajdonságai (vonalvastagságok, anyagjelölések, szövegtípusok stb.) szabadon megadhatók, a metszetek méretezési funkciók használatával bekótázhatók, illetve felirati elemekkel elláthatók.

A 3D modell alapján a 2D gyártmánytervek elkészítése rajzsablonok szerint automatikusan történik. A sablonok segítségével irodai szabványokat alakíthatunk ki, és az egyes gyártóüzemeknek megfelelő méretezési móddal rendelkező terveket állítható elő.

További információk

Licenctípus

Egyfelhasználós licenc

Idötartam

1 éves, 3 éves

Érdekelhetnek még…