InfraWorks

1 9905 970

Az árak tájékoztató jellegűek, ajánlattételnek nem minősülnek!
Ajánlatért, kérjük, keressen bennünket alábbi elérhetőségeinken: office[kukac]mum.co.hu.

Leírás

Az InfraWorks szoftver támogatja az összekapcsolt épületinformáció-modellezési folyamatok használatát, így a tervezők és építőmérnökök a projektjeiket valós viszonyok közé helyezve tervezhetik meg és vázolhatják fel.

A program önállóan is, és – mindent egybevéve kedvezőbb áron – az Autodesk Építőipari gyűjtemény részeként is elérhető. Az InfraWorks segítségével valós adatokon alapuló környezeti modelleket (kontextusmodell) építhetünk, tervezhetjük, optimalizálhatjuk és prezentálhatjuk elképzeléseinket. Az InfraWorks infrastruktúra-tervező szoftver támogatja a BIM folyamatokat is.

Kontextusmodell

Valós világi adatok (épített és természetes környezet) kezelése és létrehozása: kontextusmodell (ArcGIS).

A modell előállításakor a Model Builder hozzáférést biztosít a nyilvánosan elérhető terepadatokhoz, légifotókhoz, illetve az épületek, utak, vasutak adataihoz (Open Streetmap adatok), és ezeket virtuális modellé egyesíti. Ezen adatok időnként pontatlanok és utófeldolgozást igényelnek, ezért lehetőségünk van az általunk pontatlannak vélt adatok mellőzésére, és saját adatokkal történő helyettesítésére. Használhatunk GIS, raszter, DGN és SketchUp adatokat. Amennyiben például a terep módosítására lenne szükségünk, az új terepet az AutoCAD Map 3D vagy Civil 3D szoftverrel állíthatjuk elő, majd ezután az InfraWorks-ben adatforrásként megjelöljük az előállított fájlt.

A terepmodellhez hasonlóan szúrhatjuk be az épületek modelljét is: vagy nyilvános forrásból (CityGML), vagy általunk készített fájlok alapján. Egy Revit modellben például csupán a projekt bázispont helyes megadása szükséges ahhoz, hogy az épületmodell az InfraWorks környezeti modelljében automatikusan a megfelelő pozícióba kerüljön. Ilyen módon a koncepcionális tömegvázlatok előállítása gyorsabban végezhető.

Elemzések

A Cross Section Viewer segítségével ellenőrizhetjük a kiválasztott útvonal bármely keresztmetszetét, ideértve a kritikus szelvényeket és kereszteződéseket.

A 2D távolság és ferdeség eszköz segítségével megmérhetjük a modell két pontja közötti távolságot (vízszintes és függőleges) és a meredekséget. Kiszámíthatjuk az utak, állomások és releváns területek, telkek földmunkaigényét, vagy a komponensek ismeretében az anyagmennyiségét.

Elemezhetjük az utak, utcák és csomópontok láthatóságát. Ez az elemzés lehetővé teszi a vakfoltok vagy a hibazónák észlelését, ahol a szabad kilátás, beláthatóság akadály(ok)ba ütközik.

Prezentáció

Készíthetünk valósághű képeket és videókat a tervezési javaslatok megjelenítéséhez dinamikus prezentációkkal, pillanatfelvételekkel, animációkkal, perspektivikus nézetekkel és a bejárással. Bemutathatjuk munkákat a végső tervről az épített és a természetes környezettel összefüggésben, benapozásvizsgálattal egybekötve.

Együttműködés

Felhő alapú modelleket oszthatunk meg a projektben résztvevőkkel és az érdekelt felekkel, akiktől valós idejű visszajelzést kaphatunk.

További információk

Licenctípus

Egyfelhasználós licenc

Idötartam

1 éves, 3 éves

Érdekelhetnek még…